donderdag 6 augustus 2009

WOZ krediet

Een WOZ krediet is pas sinds kort echt populair aan het worden. Doordat er vandaag de dag veel aandacht is voor lenen en geld, is deze wat oude kredietvorm weer op de voorgrond gekomen. Ook de steeds nauwkeurigere WOZ waardes helpen bij deze ontwikkeling door grotere zekerheden voor geldverstrekkers.

Uitgangspunt als je een WOZ lening wilt afsluiten, is de overwaarde van de hypotheek die je op dat moment hebt. Wanneer daar een overwaarde in zit, dus een positief verschil, zijn er mogelijkheden voor een WOZ krediet. Voor deze lening is de overwaarde zoals bepaald door de gemeentetaxatie de borg. Er zijn maar weinig leningverstrekkers die deze leningvorm niet aanbieden; lenen aan mensen met een koophuis is tenslotte voordelig.

Onroerend goed blijft, ondanks dalende marktontwikkelingen, een ideaal onderpand voor leningen. Banken vermijden liever alle risico en kiezen daarom voor de stabiele vastgoedwaarden. Ook in de toekomst zal je waarschijnlijk een WOZ lening kunnen afsluiten. Toekomstige WOZ taxaties zullen meer en meer uitgevoerd worden door taxateurs.

Nu zijn deze waarden nog standaard bepaald, maar over een tijd geldt hiervoor een indexcalculatie. Hierdoor heeft een bank nog minder kans op missers omdat de WOZ waarde veel minder vaak ver naast de daadwerkelijke waarde zit. Om een WOZ krediet af te sluiten hoef je het maar in te tikken op een zoekmachine op Internet.

Vergelijken van kredietverstrekkers kan zeker zinvol zijn. Verschillende geldverstrekkers naast elkaar leggen is wel degelijk zinvol, omdat de rentes en voorwaarden bij elke verstrekker anders zijn. In de leningenmarkt is de concurrentie hoog, omdat het gaat om een algemeen product. Wanneer je een lening wilt afsluiten, kun je hier je voordeel uit halen.

Door goed te vergelijken kun je onnodig hoge rente en ongustige voorwaarden omzeilen. Je krijgt er geen spijt van, want een uurtje vergelijken kan je duizenden euro's opleveren in gerealiseerde besparing op je nieuwe krediet.

Om meer te lezen over WOZ krediet , kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten