donderdag 13 augustus 2009

Hoeveel Je Kunt Lenen In Jouw Situatie

Ieders geval is uniek en elke situatie is weer net ietsje anders, wat weer een ander leen advies oplevert. Maar het is de moeite waard om een overzicht te maken van meest voorkomende factoren op jouw leen mogelijkheden.

Jouw inkomen is de eerste component. Elke geldverstrekker wil een zo groot mogelijk onderpand en hoe hoger het inkomen, hoe beter ze het vinden. Daarnaast ligt het voor de hand dat je meer lening kunt krijgen als je meer verdient. Omdat geldverstrekkers een gloeiende hekel hebben aan risico is voor hen de beste situatie een bovengemiddeld inkomen uit een loondienstverband met vast contract.

De tweede grote invloed is jouw betalingstoestand of zoals de Amerikanen zeggen, je credit score. We hebben het dan voornamelijk over jouw status bij BKR. Een A2 codering bij het BKR is bijvoorbeeld al een rode vlag voor elke geldverstrekker. Maar als je een iets minder zware codering hebt, dan is het wel de moeite waard om te zoeken naar een geldverstrekker die zich specialiseert in dit soort gevallen. Het betekent dan niet automatisch dat je minder kunt lenen, maar wel dat je meer aan rente zult moeten gaan betalen.

De derde factor die van belang is zijn je huidige verplichtingen. Heb je nu al teveel leningen, dan kun je niet nog ergens bij lenen. Maar als je geen leningen hebt openstaan en je hebt altijd alles keurig betaald, dan hoef je hier niet over in te zitten.

Ben je geinteresseerd in hoeveel kan ik lenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten