donderdag 6 augustus 2009

Leningen Vergelijken

Wanneer je van plan bent om je leningen te gaan vergelijken zodat je de goedkoopste lening of het goedkoopste krediet kunt krijgen, is het handig om te weten hoe je hiermee om moet gaan. Gewoon een aantal aanbiedingen naast elkaar leggen is namelijk geen geweldig idee. Voor jou valt alles een stuk duurder uit als je de vergissing maakt dat je niet gelijkwaardig gaat afmeten.

Zorg er altijd voor dat je bepaalde bijzondere omstandigheden die helpen of juist tegenwerken bij jouw kredietwaardigheid vooraf vermeld wanneer je jouw aanvraag indient. Dat geeft een beter beeld voor de geldverstrekker. Hoe meer informatie je hen vooraf geeft, hoe beter je ze ook van dienst kunt zijn. Het heeft natuurlijk weinig zin om informatie te verzwijgen, want geldverstrekkers komen er toch wel achter.

De bank bepaalt vervolgens, op basis van acceptatie criteria die zij zelf hebben bepaald, of je wel of niet in aanmerking komt voor een lening. Veel mensen zeggen dat de acceptatie soms wel erg streng is, maar uiteindelijk kun jij er als klant maar weinig aan veranderen.

Als je vooraf alle gegevens hebt doorgegeven kun je er zeker van zijn dat je offertes krijgt die in elk geval enigszins nauwkeurig zijn. Als je nu offertes naast elkaar gaat leggen weet je in elk geval dat je te maken hebt met adviezen die zijn opgesteld op basis van jouw situatie. Op dat moment kun je het maximale uit je vergelijking halen.

Kijk eerst naar de rentetarieven bij de offertes die je hebt liggen. Dit is de stap die bijna elke leningnemer wel uitvoert. Het probleem is alleen dat daar ook de vergelijkingen stoppen van de meeste mensen, terwijl er nog veel maar variabelen zijn

Andere factoren die namelijk van belang zijn, zijn de looptijd van de lening en hoe de aflossing in elkaar zit. Aan de oppervlakte lijken sommige leningen goedkoop, maar dan blijken ze uiteindelijk toch heel duur te zijn. Wat hier vaak aan ten grondslag ligt is dat de lengte van de lening erg lang is, waardoor over een zeer lange termijn rente dient te worden betaald.

Om leningen en financieringen goedkoper te laten lijken is het steeds gebruikelijker om leningen uit te spreiden over zeer lange periodes. Het lijkt dan alsof de lening spotgoedkoop is, maar in werkelijkheid betaal je veel meer als aan een gewone, zogenaamd duurdere lening.

Bekijk dus naast de rente ook altijd de aflostijd en de aflossingen per maand om te bepalen welke lening de goedkoopste is. Het moet sowieso je streven zijn om maandelijks een bepaald bedrag af te lossen, want dan verklein je jouw schuld elke maand.

Meer weten over goedkoop geld lenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten