donderdag 6 augustus 2009

De zakelijke lening: de rekening courant

Een rekening courant verhouding is over het algemeen het meest gangbaar in de zakelijke wereld. Het lijkt op een doorlopend krediet, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Consumenten hebben immers andere wensen dan personen met een eigen zaak.

Een rekening courant is bijna onmisbaar als je de bedrijfsvoering ook in slechte tijden goed wilt laten lopen. Ook in tijden waarin het slecht gaat, moet je je werknemers loon kunnen betalen, vooral als je werkt met levering op factuur. Zakelijke leners gaan meestal een rekening courant aan als ze hun bedrijf willen vergroten.

Wil je een rekening courant afsluiten dan zul je wel van goeden huize moeten komen tegenwoordig. Als je een zakelijke lening af wilt sluiten bij een bank of geldverstrekker, moet je aan strengere regels dan vroeger kunnen voldoen. Het is voor een bedrijfseigenaar, de spil van de economie, hierdoor heel gecompliceerd om een lening af te sluiten.In voorbereiding op het afsluiten van een lening is het maken van een cijfermatig overzicht van je bedrijf van groot belang.

Wanneer een aanvraag professionaliteit uitstraalt, is dat voor jou als ondernemer positief. Een belangrijk aspect van de leningaanvraag is hoe deze gepresenteerd wordt. De mensen die je aanvraag behandelen, zien er dagelijks nog een groot aantal voorbij komen.

Als een aanvraag niet opvalt, zal dit negatieve gevolgen voor je hebben. Ga hier dus zeker niet aan voorbij. De presentatie van je aanvraag is kan een doorslaggevende factor zijn in het resultaat, hoe vreemd dat ook lijkt. Het is niet eenvoudig om een rekening courant af te sluiten en je kunt het ook niet onvoorbereid doen.

Een reserve hebben is goed in een tijd waarin de economie niet zo stabiel is. De tijd en moeite zullen niet voor niets blijven, zeker als de financi�le resultaten eens wat minder zijn.

Om meer te lezen over rekening courant, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten