donderdag 13 augustus 2009

Wat is mijn maximale lening hoeveelheid

Het antwoord op de vraag hoeveel kan ik lenen is te vinden op tientallen of misschien wel honderden plaatsen online. Hoeveel kan ik lenen is ook de basis van alle Internet calculators die je kunt vinden als er naar gaat zoeken. Maar hoe nauwkeurig is dat eigenlijk?

Het antwoord is natuurlijk dat het helemaal er vanaf hangt. Het is een beetje het GIGO principe, Garbage In, Garbage Out. Of Good Stuff In, Good Stuff Out. Wat bedoelen we daarmee? Simpelweg dat alles er vanaf hangt wat je invoert en hoe precies je jouw leensituatie kunt schetsen.

Twee mensen met hetzelfde jaarlijks inkomen uit vast loondienst verband krijgen niet hetzelfde antwoord op de vraag hoeveel ze kunnen lenen, omdat hun situaties verschillen. Op het moment dat jij een BKR codering op hebt staan verandert alles al drastisch en dat is maar 1 voorbeeld.

Waar je dus moet beginnen is niet zozeer de vraag hoeveel kan ik lenen, maar eerder� hoeveel wil ik lenen. Er is een groep mensen die puur en alleen op zoek is naar de hoogst mogelijke lening, terwijl anderen weer meer praktisch georienteerd zijn. Ga je bijvoorbeeld verbouwen, dan kan een doorlopend krediet een goede optie zijn in verband met allerlei stelposten. Maar een autofinanciering draait weer puur en alleen om 1 bedrag, niet om stelposten.

Probeer dan ook altijd een grens af te spreken waar je voor jezelf niet boven gaat. Besef altijd dat elke euro die je nu leent ook weer terugbetaald zal moeten gaan worden. Als je een te hoge lening pakt en het overschot aan overbodige dingen uitgeeft, dan neem je het jezelf later kwalijk.

Ben je geinteresseerd in hoeveel kun je lenen, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten