donderdag 13 augustus 2009

Een Lening Calculator Gebruiken

Internet geeft je als medium de kans om in een oogwenk tientallen lening rekenmachines te vinden. Deze rekenprogramma's worden ook wel eens lening simulators genoemd en zijn bedoeld om je een idee te geven van je leenmogelijkheden en de bijbehorende lasten. Lening simulators geven je de kans om meer gegevens in te vullen en zijn vaak iets uitgebreider.

Toch dringt zich nogal eens de vraag op; hoe nuttig is een lening calculator eigenlijk? Is het wel nauwkeurig wat eruit komt en in hoeverre kun je erop bouwen? Als je het zekere voor het onzekere wil, neem het dan bijna allemaal met een grote korrel zout.

Met deze dingen krijg je een idee van je mogelijkheden. En dat is toch het houvast waar veel mensen naar zoeken. Gewoon een idee van de mogelijkheden en de bedragen die ermee gemoeid zijn. Een ruwe schatting of ze duizend euro of tienduizend euro kunnen lenen is in elk geval al iets. Het is een ruw cijfer, maar het is in elk geval iets om toekomstige berekeningen op te baseren.

Als je een lening calculator wilt gebruiken en je wilt een meer nauwkeurig beeld, dan loont het zich om er eentje op te zoeken die vraagt om je contactgegevens. Misschien vul je jouw gegevens liever niet in, maar ze zijn meestal wel een stuk nauwkeurig dan alle andere calculators die zogenaamd gratis zijn. Bovendien krijg je zo vaak waardevolle informatie die je in andere gevallen niet krijgt, puur omdat je geen contactgegevens achterlaat.

Pas wel ontzettend op dat je alleen maar je mail adres invult en niet je mobiele nummer. Iets dat nu erg populair is, is dat je jouw mobiele nummer ergens invult waarna je gelijk dure SMS'jes begint te ontvangen. Ze beloven je van alles als je maar je mobiele nummer invult, maar doe het niet want het is een ellende om er vanaf te komen.

Ben je geinteresseerd in maximale lening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten