zaterdag 22 augustus 2009

Old School Lening Vergelijken

Vroeger waren dingen op leninggebied wat makkelijker. Leningen waren er maar in enkele varianten en het was dan een kwestie van ze naast elkaar leggen om zo bij de beste aanbieding uit te komen. Omdat er een vaste standaard was kon je makkelijk en snel vergelijken.

Het was vroeger ook minder gewoon om een lening af te sluiten. Het was nog niet de extreem lucratieve bedrijfstak die het nu is. Banken en geldverstrekkers waren nog lang niet zo wijdverbreid als nu en een bankier was een bijzonder gerespecteerd beroep. Het was zelfs een tijdlang niet chique om marketing en promotie te doen voor leningen.

Concurrentie is echter altijd goed voor een consument. We zeggen dus ook niet dat leningen vergelijken eigenlijk afgeschaft zou moeten worden en dat we terug moeten gaan naar de oude situatie. Maar het is goed om te zien waar de huidige situatie eigenlijk vandaan is gekomen en hoe het systeem is ontstaan dat we nu gebruiken.

Het voordeel dat er op leningen is te behalen is toegenomen, maar dat betekent niet automatisch dat alles beter erop is geworden. De markt is stukken makkelijker te betreden dan vroeger en adviseurs staan je graag ter zijde. Je hebt natuurlijke goede en slechte adviseurs, maar begeleiding kan nooit kwaad. Zorg dat je altijd alert bent op verkeerd advies, maar advies is nog altijd beter dan de bureaucratische flauwekul waar je vroeger doorheen moest.

Ben je geinteresseerd in vergelijking persoonlijke lening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten