vrijdag 7 augustus 2009

Snel geld lenen met BKR

Vreemd genoeg is de behoefte om snel geld te lenen het grootst bij mensen die al een BKR registratie open hebben staan. Het is geen schande om een BKR melding te hebben want dat is al snel zo. Maar het kan wel als een brandmerk voelen als je steeds maar weer wordt afgewezen bij je aanvraag voor een lening bij banken en geldverstrekkers.

Het goede nieuws is dat snelle leningen vaak niet eens toetsen bij BKR. Bij een mini krediet is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om te toetsen omdat het bedrag zo laag is. En als we kijken naar alternatieven zoals de particuliere lening heb je ook vaak mogelijkheden om ondanks BKR snel geld te lenen.

Er zijn echter stemmen opgegaan de afgelopen tijd om snel lenen zonder BKR te verbieden. De SP heeft bijvoorbeeld recent voorgesteld om snelle leningen te verbieden. De reden die wordt aangevoerd is dat er woekerrentes voor leningen worden gevraagd.

De rente is inderdaad echt niet laag bij dit soort leningen. En het wordt nog veel hoger op het moment dat een lening te laat wordt terugbetaald. Leninggevers zijn bepaald niet mild op dit gebied en het gebeurt dan ook weleens dat de rente in de tientallen procenten loopt. Vergeleken met standaard lening types is dat uiteraard een bijzonder hoog bedrag.

Maar is het verstandig om het daarom te verbieden? Of je het nou een ethische manier van zakendoen vindt of niet, de snelle leningen worden wel verkocht. Als de behoefte er niet was zouden snelle leningsoorten al snel zijn uitgestorven. Maar ze floreren als nooit tevoren.

Het is nou eenmaal zo dat jij je eigen verantwoording moet nemen. Uiteindelijk maak jij de keus en bepaal je wat er wel en niet goed voor jou is. Vermoed je dat je een lening niet terug kunt betalen, doe dan geen domme dingen. Doe het dan niet. Maar laat niemand je iets verbieden als je een dringende behoefte hebt en je weet dat je alles kunt terugbetalen.

Ben je geinteresseerd in snel lenen, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten