zaterdag 22 augustus 2009

Aflosstructuur Vergelijken Bij Leningen

De aflosstructuur is een van de meest interessant vergelijkingscriteria als je leningen naast elkaar gaat leggen. Elke financiering heeft zijn aflosstructuur en bijna elke structuur zit weer net iets anders in elkaar. Dit punt is het meest complex bij een lening vergelijking, maar het is ook het meest aantrekkelijk vanuit het besparingsoogpunt.

Een bank of geldverstrekker zal uiteindelijk toch wel willen dat je het terug betaalt. Dat is natuurlijk hun recht. Je moet het simpelweg zo gunstig mogelijk maken voor jezelf. Wat je krijgt is fiscale voordelen en nadelen, maar ook rente berekeningen en polissen.

Als je alleen al kijkt naar de verschillende kredietverzekeringen die er worden afgesloten is het al een crime om leningen met elkaar te vergelijken. Een lineaire aflossing is de standaard variabele van bijna alle lening simulatoren. Met lineair aflossen bedoelen we dat je gewoon elke maand een bepaald bedrag betaalt gedurende een bepaalde tijd en dat het dan afgelopen is, de lening is voldaan.

Een polis afsluiten om de lening uiteindelijk af te betalen wordt tegenwoordig ook erg vaak gedaan. Gedurende de tijd dat de polis loopt wordt er dan in gespaard, zodat jij uiteindelijk voldoende waarde erin hebt zitten om het volledig af te kunnen betalen. Over het algemeen zijn dit soort polissen beleggingspolissen.

Als je overweegt zo een polis af te sluiten, kijk dan naar de mogelijkheden van garantie. Er zijn nog genoeg leningverstrekkers die bereid zijn om je op het einde van de looptijd een bepaald bedrag te garanderen. Het is van belang om dit te vragen, want je wilt niet aan het einde van je lening nog bij moeten betalen!.

Ben je geinteresseerd in lenen vergelijk, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten