zondag 16 augustus 2009

Vergelijken van Leningen

Om de goedkoopste lening te krijgen zul je moetne vergelijken. En om te vergelijken zul je eerst moeten weten hoe een goede lening vergelijking eigenlijk werkt. Blind leningen op een rijtje beginnen te leggen is bijvoorbeeld al geen goed idee. Wat je dan bijna altijd onbewust gaat doen is appels met peren vergelijken... geen goed idee.

Moet je op het moment bepaalde zaken vermelden bij een leningaanvraag, zoals een BKR melding, doe dit dan te allen tijde vooraf. Op de eerste plaats ziet het er een stuk betrouwbaarder uit voor een geldverstrekker. Je geeft ze duidelijke informatie zodat ze vooraf een beeld kunnen vormen. Op de tweede plaats heeft het geen zin om het achter te houden, want een geldverstrekker komt er altijd achter.

Een bank bekijkt nauwkeurig welke mensen wel een lening kunnen krijgen en welke mensen niet. Je kunt dan misschien denken dat de acceptatie voorwaarden wel erg streng zijn, maar als klant verander je er toch niet veel aan.

Als je vooraf alle gegevens hebt doorgegeven kun je er zeker van zijn dat je offertes krijgt die in elk geval enigszins nauwkeurig zijn. De offertes zijn aan jouw individuele plaatje aangepast en geven je zo een goede basis om een vergelijking te kunnen maken. En dan komt het moment dat je het maximale uit de vergelijking wilt gaan halen.

De eerste stap is een vergelijking tussen lening rentes. Dit is de stap die bijna elke leningnemer wel uitvoert. Het enige probleem is dat het merendeel van de mensen daar ook gelijk stopt, terwijl er nog meer belangrijke factoren bij een financiering spelen.

De twee dingen die naast lening rente van belang zijn, zijn de structuur van de aflossing en de looptijd van een lening. Soms lijkt een lening misschien goedkoop, maar is deze in werkelijkheid hartstikke duur. De reden? De ene keer is de looptijd extreem lang of de aflosstructuur is bijzonder onvoordelig opgezet voor de leningnemer.

In de wereld van leningen wordt een verplichting nogal eens over bijzonder lange tijd uitgespreid. Een lening lijkt dan wel spotgoedkoop in maandlasten, maar je moet over de hele looptijd kijken.

Leg dus financieringen naast elkaar die enigszins overeenkomen op gebied van aflosdatum en vereiste aflossingen elke maand. Streef er sowieso naar om elke maand af te lossen, want met elke maand wordt op die manier je schuld en de bijbehorende rente kleiner.

Ben je geinteresseerd in goedkoop krediet, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten