maandag 17 augustus 2009

Is Sparen Nog Verstandig?

Vroeger was sparen de normaalste zaak van de wereld. Wilde je iets kopen, dan spaarde je een stukje van het geld dat binnenkwam en kocht het. Misschien vind je dat ouderwets, maar je kunt je voorstellen dat deze methode ook zijn voordelen heeft.

Tegenwoordig is lenen het devies. Als je niet nu het geld hebt, geen probleem. Sluit gewoon een lening af en denk later na over hoe je het gaat terugbetalen. Op die manier bekeken is een lening gewoon een manier van sparen, maar een stuk onvoordeliger. Een lening kost je rente, sparen levert je rente op.

In dit artikel willen we bekijken wat de verschillen zijn tussen sparen en lenen. Het hangt natuurlijk af van je visie en je idee�n waar jijzelf de voorkeur aan geeft. Maar het is interessant om in elk geval te bekijken wat de argumenten voor en tegen zijn.

Veel succes goeroes hebben al de uitspraak gedaan dat wie niet kan sparen ook niet in zich heeft wat nodig is om succesvol te worden. Want sparen is belangrijk. Sparen is niet alleen in de zin van het sparen richting een doel, maar ook geld steeds opzij leggen om een reserve op te sparen.

Sparen geeft je op die manier een reserve die je niet hebt als je altijd op de pof leeft. Zo kom je alleen bij armoede uit en dat kan niet de bedoeling zijn. Laten we dus mogelijkheden doornemen om te kijken naar lenen en sparen en hoe dit op de beste manier te doen.

Ben je geinteresseerd in sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten