zondag 9 augustus 2009

Financieringen Goedkoop Krijgen

Wanneer je hebt gekeken wat voor financiering type je wilt gaan afsluiten is het de tijd om te gaan vergelijken. Om dit het snelste te doen zoek je online een overzicht op van financiering verstrekkers en de bijbehorende rentetarieven. Zoek je bijvoorbeeld een autofinanciering, tik dit gewoon in op een zoekmachine en kijk welke aanbieders er naar boven komen drijven.

Er zijn leukere dingen te doen dan voorwaarden doorlezen en leningen vergelijken, maar het is wel erg winstgevend werk. Financieringen zijn nou eenmaal een algemeen goed dat kan worden aangeboden door meerdere verstrekkers, dus je zult moeten kijken welke bij jou past. Je moet een beslissing nemen die goed voelt, of het nou op kostengebied of op voorwaardengebied of op een ander gebied is gebaseerd.

Als je gaat vergelijken, ga dan niet alleen de rente van de leningen vergelijken. De reden dat niet alles gebaseerd moet zijn op rente is dat sommige leningen die laag in rente liggen vaak vervelende bijvoorwaarden hebben. Daarom is het bij elke financiering belangrijk om te bezien hoe het zit met vervroegde aflossing, de aflosdatum en hoe lang een bepaald rentepercentage blijft gelden.

Veel verstrekkers van financieringen zorgen ervoor dat ze een hele lage rente aanbieden, maar vermelden er niet bij dat die rentes op tijd van een jaar of een maand totaal anders kunnen zijn. Dit principe noemen we een financiering met een variabele rente. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het verstandig bij het afsluiten van een financiering om de rente wat langer vast te zetten. Natuurlijk is dit tarief hoger als wat er in het foldertje of in de brief staat, maar je hebt in elk geval zekerheid.

Als je met twee maten gaat meten heeft niemand er wat aan, dus zorg dat je alle factoren een rol laat spelen. Het loont zich, als je niet vaker leningen hebt vergeleken, om een adviseur hiervoor te vragen. Er zijn financiering vormen die een stuk complexer zijn en een grotere verplichtingen inhouden dan anderen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een hypotheek. Bij dat soort bedragen en lange termijn verplichtingen is het sowieso verstandig om met een financieel adviseur te gaan praten.

Meer weten over goede financiering, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten