dinsdag 11 augustus 2009

Doorlopende lening

Een doorlopend krediet is een relatief nieuwe vorm van krediet in vergelijking met meer traditionele methodes.Bij een ouderwetse lening is de procedure eenvoudig: men sluit een lening af, er worden afspraken gemaakt over de terugbetaling en maandelijks vindt er een aflossing plaats.Een doorlopende lening kent een andere procedure. Wat betreft betaling van rente is deze lening gelijk aan de traditionele lening, maar wat betreft aflossing niet.

De meeste doorlopende leningen hebben niet zozeer een vaststaande datum van aflossing. Als je op dit moment een doorlopend krediet afsluit, krijg je negen van de tien keer niet te maken met een vaste aflosdatum.Dat betekent dat de kredietnemer maandelijks rente moet betalen en soms een bepaald bedrag moet aflossen, afhankelijk van wat is overeengekomen toen het krediet werd gesloten.Maar in tegenstelling tot een gewone lening geeft de bank of geldverstrekker de kredietnemer de mogelijkheid het reeds afgeloste opnieuw op te nemen als ze dat willen.

Betaal je dus in ��n maand 300 euro terug, dan kun je diezelfde 300 euro de maand daarop weer lenen. Dit maakt het zeker niet eenvoudig om naar een datum toe te werken waarop je alles hebt afbetaald.De rekening courant verhouding die een bedrijf vaak met de bank heeft lijkt hier dus sterk op.

In plaats van de lening af te lossen wordt bij deze kredieten vaak de limiet verhoogd, omdat de lener er bijna nooit aan ontkomt deze limiet te bereiken.Als je het niet bijhoudt, pas je je uitgaven aan aan je budget, zodat je wel extra geld moet hebben.Voordelen van een doorlopend kredietPluspunten van een doorlopende leningPositieve punten van een doorlopend krediet

Een krediet heeft ook een hoop voordelen.Het begint er al mee dat het flexibel is.Zo is de lener minder beperkt dan bij een normale lening.

Het doorlopend krediet komt steeds meer in trek, mede door deze flexibiliteit en de goede voorwaarden.Het hypothecaire doorlopend krediet is dan ook logischerwijs een populaire vorm.Als je in of om je huis wilt verbouwen, is het hypothecaire krediet een logische keuze.

Omdat het hypothecair is, en dus een woning als onderpand heeft, biedt het een relatief lage rente.De voorwaarden van de lening zijn ook aardig goed en de lening biedt flexibiliteit als het gaat om stelposten.Dit is een eigenschap die elk doorlopend krediet heeft. Als blijkt dat de kredietbehoefte iets groter als verwacht is, dan is er een uitloopmogelijkheid.

Echter, een zo laag mogelijke lening is handiger als het financieel eens meezit.Naast de flexibiliteit is er dan ook nog een relatief gunstig rentepercentage.De rekenmodellen die leningverstrekkers hanteren zijn hiermee verbonden.Ze weten dat een doorlopend krediet over het algemeen voor een hoger bedrag is en voor een langere tijd wordt afgesloten.

Dit betekent dat er voor hun meer geld in zit en dat ze mensen een goedkopere rente kunnen aanbieden.De inkomsten van banken of geldverstrekkers stijgen naarmate de lening een langere looptijd heeft.Banken en geldverstrekkers zien bij deze leningen liever geen aflossing.

Het voordeel hiervan is dat er geen deadline voortdurend in je nek zit te hijgen en dat je zelf een plaatje kunt maken van je gewenste aflossing en de bijbehorende mogelijkheden.

Ben je geinteresseerd in rente doorlopend krediet, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten