zaterdag 8 augustus 2009

Financieringen

Als er 1 markt competititief is, dan is het wel de markt voor financieringen. Er wordt ontzettend veel geld aan marketing en promotie uitgegeven om financieringen �gewoner� te maken in de publieke opinie. Er zijn dan ook flinke beloningen gemoeid met het hele spelletje rondom hypotheken en leningen. Een financiering levert voor de adviseur en de bank een gezonde winstmarge op.

De markt voor financieringen is drastisch gegroeid de afgelopen jaren. Een financiering afsluiten is op dit moment acceptabeler dan het ooit is geweest, met name als we enkele tientallen jaren terug gaan kijken. Op televisie wordt zelfs met trots gezegd dat er een lening is afgesloten voor een auto, badkamer of keuken. Vroeger was sparen het advies, maar dat is nu compleet verouderd. De hele maatschappij, inclusief de markt voor financieringen, beweegt steeds meer richting onmiddelijke voldoening. Veel mensen hebben het idee dat ze financieel verantwoord bezig zijn als ze zeggen dat wachten voor domme mensen is en dat je beter een lening kunt nemen.

De term financieringen is een verzamelterm voor een scala aan kredietmogelijkheden en leningmogelijkheden. Bij dit artikel kijken we naar allerlei verschillende mogelijkheden die onder de noemer vallen. Er zijn oneindig veel verschillende doeleinden en bedoelingen om te lenen en een financiering moet dan ook precies worden gesneden op de situatie. Als je een goed onderpand kunt bieden en een goed plan voor kunt leggen aan een bank of geldverstrekker dan hoef je geen moment zorgen te hebben over een eventuele stop in leningacceptaties vanwege de bankencrisis. Dit is heftig overdreven, want je moet niet vergeten dat banken geld verdienen door leningen te verstrekken.

Ben je geinteresseerd in financiering, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten