maandag 17 augustus 2009

Lenen of Sparen - Wat is het beste voor jou

Je gaat een redelijk grote verlpichting aan als je een lening neemt, die je een hele tijd achtervolgt. Dat klinkt misschien wel eng, maar het wordt alleen vervelend als je er niet vooraf over nagedacht hebt. Kijk naar de massale hoeveelheid mensen die zwaar werden gedupeerd in de aandelen lease affaires waar hun spaargeld werd gebruikt om aandelen te leasen, niet te kopen. Door hun gebrek aan scepsis en achtergrond onderzoek trapten ze ongewild met open ogen in een val.

De schikkingen duren tot op de dag van vandaag en nog steeds worden er rechtszaken over de afwikkeling van die zaak gevoerd. Hetzelfde gaat op voor de beleggers en investeerders die in het piramide spaar spel zijn gestonken van Bernie Madoff. Er werd al gewaarschuwd dat het te mooi was om waar te zijn en dat bleek ook. Het probleem is dat uiterlijk bedriegt bij deze zwendelaars, omdat ze getraind zijn in het oplichten van mensen. Wijze mannen met witte haren, betrouwbare feiten, geweldige statistieken, ze hebben alles om je in hun geloofwaardigheid te doen geloven.

Totdat het allemaal ontploft. En dan lijkt het alsof de mensen die hierin hebben ge�nvesteerd ontzettend stom zijn, terwijl het niet zozeer stom was om het te doen, maar eerder oppervlakkig. Dit soort piramide spellen gebeuren wel vaker en we zullen het meer gaan zien door de alom aanwezige kudde mentaliteit van mensen.

Als je de ijzeren regel in gedachten houd dat je alleen leent voor onderpanden die stijgen in waarde en die stabiel zijn, dan kan er op leengebied weinig mis gaan. Zodra je besluit om te lenen op een dalend onderpand, zoals een auto, dan is het noodzakelijk dat je de lening helemaal terugbetaalt met rente.

Een auto daalt alleen in waarde, dus een autofinanciering kost je geld. Dat is geen probleem, je moet het alleen vooraf beseffen. Je moet er alleen rekening mee houden en voor jezelf een plan hebben waarmee je alle verplichtingen gaat afbetalen. Doe dat en je zult merken dat de keuze tussen lenen en sparen niet zo moeilijk is. Weet waar je aan begint, dat is de gemakkelijkste manier om de verleiding te weerstaan.

Ben je geinteresseerd in online sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten