donderdag 13 augustus 2009

Een Lening Adviseur - Aanrader of Niet?

Het merendeel van de mensen is bepaald niet dagelijks bezig met leningen. Het kan echter interessant zijn om eens te praten met een adviseur die je van dienst kan zijn op dit gebied. Kijk bijvoorbeeld eens naar een hypotheek, daar zoekt bijna niemand zelf uit hoeveel ze kunnen lenen, maar vragen ze allemaal een hypotheekadviseur. Maar waarom doen wij dat dan niet?

Het antwoord is altijd dat we niet denken dat het nodig is in onze situatie. Terwijl het absoluut interessant kan zijn om zo iemand in te schakelen als je een lening hoogte wilt bepalen. De ene keer doet de adviseur het voor een flinke commissie en soms is er minder te verdienen, maar zijn ze blij om een klant voor in de toekomst te helpen.

Vraag je adviseur altijd wat zijn idee is over de situatie en waarom hij die opties schetst. Je hoeft niet alle ins en outs te weten, maar je moet wel enig idee hebben van waarop hij zijn advies baseert en waarom je met hem zaken zou moeten doen. Een goede adviseur kan je in redelijk normale bewoordingen uitleggen hoe hij tot een krediet slotsom komt.

De volgende stap is eigenlijk bepalen wat jij wilt van je nieuwe lening. Wil je snel aflossen of het juist wat langer laten lopen? Wil je sparen in een kredietverzekering, of op de ouderwetse manier? Misschien lijkt dat allemaal klein spul, maar het bepaalt uiteindelijk wel de samenstelling van jouw lening.

Bijna altijd is het een goed idee om snel richting een aflossing van de lening toe te werken. Hoe sneller je de lening tenslotte afbetaalt, hoe minder rente je hoeft te betalen. Probeer elke mogelijkheid te benutten om vervroegd af te lossen. Hetzelfde gaat op voor een bonus of vakantiegeld. Aflossen geeft je de kans om het maximale uit je lening te halen, dus laat je door niemand wijsmaken dat het een slecht idee is.

Ben je geinteresseerd in hoe groot is mijn maximale lening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten