dinsdag 11 augustus 2009

Hoe je de voordeligste doorlopende lening afsluit

Er kan gediscussieerd worden over de hoogte van het rentepercentage van een doorlopend krediet.Het goedkoopste doorlopend krediet is namelijk voor elke persoon weer anders.Als jouw buurman op dezelfde dag naar dezelfde leningverstrekker belt voor een doorlopend krediet met dezelfde looptijd� krijgt hij een andere rente.

Waarom?Wat is de reden hiervan?Hoe komt dit? Omdat het risicoprofiel en de situatie van jouw buurman anders is als die van jou.Een melding bij het BKR kan zorgen voor een verhoogd rentepercentage.Een andere mogelijkheid is dat je nooit te laat betaald hebt en je buurman juist wel, en dat jij daarom wel het voordeligste krediet af kunt sluiten.

Bij geld lenen is de mate van risico dus ook belangrijk voor de aanbieder. De leningverstrekker wil informatie over je persoon en over de reden van de lening. Je kunt daarbij beter maar alles vertellen, want er wordt toch een check uitgevoerd.

Wanneer het uitkomt dat je niet alles hebt verteld, zal lenen niet meer mogelijk zijn. Geen goed idee dus. Als je de goedkoopste lening af wilt sluiten, is het verder ook belangrijk dat je je goed voorbereid.

Het probleem is dat veel mensen het idee hebben dat ze nu meteen een lening moeten hebben.Met als gevolg dat ze hun financiering sluiten bij de eerste de beste aanbieder, meestal niet de goedkoopste.

Aanbieders zijn van harte bereid hun concurrentie, die groot is in deze sector, te slim af te zijn en de lener een zo goed mogelijke lening te verstrekkern.Dat je hier als lener op inspeelt en je voordeel uithaalt, is geen misdaad. Bekijk online eens welke adverteerders het meest actief zijn met advertenties en verzamel informatie over hen.Deze grote leningverstrekkers kunnen voordeligere leningen aanbieden dan de kleine bedrijven, dit door de schaalvoordelen.

Dit kost tijd en als je die tijd er niet aan wilt spenderen is het ook een mogelijkheid om dit te vragen aan een adviseur.Aan de hand van het overzicht van de diverse doorlopende leningen dat hij maakt kan besloten worden welk krediet het beste bij je past.Een goedkoop doorlopend krediet hoeft namelijk niet altijd het laagste in rente te zijn.Het draait ook om de rente op lange termijn, de voorwaarden die er gesteld worden en nog veel meer.Een adviseur kan je wat dat betreft meer informatie geven.Natuurlijk moet je die beste man of vrouw daarvoor een bepaald provisie percentage betalen, maar als je een goede hebt die veel kan vergelijken is het dat geld over het algemeen dubbel en dwars waard.

Meer weten over doorlopend krediet, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten