zaterdag 8 augustus 2009

Verschillende Financiering Varianten

Er zijn ontzettend veel varianten van financieringen op de markt. De ene klinkt nog exotischer als de andere, maar ruwweg komen ze allemaal op 1 van deze 3 mogelijkheden neer. Het valt uiteen in een persoonlijke lening of PL, een doorlopend krediet of DK of een hypothecaire lening of kortaf hypotheek. Leg deze stelling voor en iedereen die langer dan een dag iets met leningen te maken heeft gehad zal zeggen dat dit wel erg simpel gezegd is. Van de andere kant is de opdeling in deze drie varianten van financieringen wel zo makkelijk op het moment dat je een keuze voor jezelf moet gaan maken.

Het type financiering waar je voor kiest heeft alles te maken met het doel waarvoor je wilt gaan lenen. Is het iets huis-gerelateerd, dan zijn hypothecaire kredieten bijna altijd voordelig als welke andere financiering je ook zou kunnen krijgen. De rente voor een financiering is namelijk grotendeels afhankelijk van het onderpand dat er in ruil voor wordt gegeven. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar een mini lening, waarbij de rente die erover wordt gerekend vaak in de tientallen procenten kan lopen. Bij hypothecaire financieringen is dit nooit zo en blijft het rentepercentage vergeleken bij de rest van de kredietmarkt laag. Een bank of geldverstrekker vindt het nou eenmaal fijn als er een groot onderpand bestaat voor de lening die ze geven.

Autofinancieringen zijn weer een hele andere tak van sport. Rente die wordt geheven over autofinancieringen zit weer een stuk hoger als hypothecaire financieringen. De reden waarom is eenvoudig. Onderpanden zoals een auto of meubelen dalen in waarde met de tijd en vormen daarmee een risico. Geldverstrekkers willen een stabiel onderpand voor hun financieringen. Woningwaardes zijn bijzonder stabiel op lange termijn. Ook een inkomen uit vast contract is daarom een stabiel onderpand voor een bank.

Ben je geinteresseerd in goedkoopste financiering, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten