zaterdag 22 augustus 2009

Rente Vergelijken Bij Leningen

Als je rentes van leningen gaat vergelijken is het allereerst belangrijk om dezelfde leningen te hebben. Een hypothecaire lening is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een persoonlijke lening. Appels met peren vergelijken werkt gewoon niet.

Het start dus allemaal met eerlijk vergelijken op een bepaalde kredietvorm. Hypotheken moeten met hypotheken worden vergeleken. Wil je een doorlopend krediet vergelijken, vergelijk dan met een ander doorlopend krediet. Klinkt simpel, maar het is wel het verschil tussen een goedkope lening en een dure lening.

Dan de rente. Dit is simpel genoeg op het eerste gezicht. Het is een kwestie van getallen naast elkaar leggen en kijken wie de laagste rent heeft. Maar zo eenvoudig is lening rente vergelijken helaas niet, want de geldverstrekkers zijn slim.

Wat heel veel gebeurt is dat ze een bepaald rentetarief vaststellen, maar dat ze dan in piepkleine, lichtgrijze letters, op de rand van de advertentie zetten dat het maar voor 1 jaar vast is. Als ze een mogelijkheid hadden om het verder te verbergen dan zouden ze het zeker doen.

Wanneer je dan eindelijk beslist over een lening met een lage rente dan krijg je na een jaar een erg vervelende verrassing. Je maandbetaling gaat dan plotseling flink omhoog, net als je rente. Rente wordt dan gelijk variabel en dat betekent zo goed als altijd dat het duurder is geworden.

Zodra rente niet meer vast is zul je dus meer moeten gaan betalen. Een adviseur kan je honderden grafieken en statistieken laten zien, maar ga uit van dit standpunt. Doe je het wel, dan kan het alleen maar meevallen. Doe je het niet, dan krijg je er spijt van..

Meer weten over lenen vergelijken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten