zaterdag 22 augustus 2009

Uitleg Van Leningen Vergelijken

Leningen met elkaar vergelijken is al bijna een vereiste geworden voor het krijgen van de goedkoopste lening. Overzicht en transparantie worden steeds schaarser in de teeds meer concurrerende leningmarkt. Leningverstrekkers lijken er ook praktisch alles aan te doen om alles nog wat minder duidelijk te maken.

Had je vroeger maar enkele leningsoorten zoals de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de hypothecaire lening, nu heb je er honderden of duizenden. Elk nieuw product krijgt zijn eigen label of zijn eigen koosnaampje. Een gewone auto lening is er al lang niet meer, tegenwoordig zijn er honderden soorten.

Elke bank of geldverstrekker heeft eigen lening soorten en eigen voorwaarden. Er zijn nu zelfs verkiezingen voor producten van het jaar om te kijken wie met de meest inventieve leningconstructie op de proppen kan komen.

Het hypotheekproduct van enkele jaren terug was in essentie een onvoordelig product voor de starter. Maar starters waren wel de doelgroep waar dit product voor was bedoeld. Van deze hypotheekvorm zullen er zonder twijfel duizenden zijn verkocht, ondanks het feit dat het duidelijk was, als mensen hadden vergeleken, dat het in essentie geen voordelig product was.

Maar wat is wijsheid? Een adviseur vragen bij je leningen kan op een gegeven moment wel verstandig zijn, zodat je ook weet waar je precies aan toe bent door het inzicht van iemand die alleen maar hiermee bezig is.

Als het om meer dan 2-3 maandinkomens gaat zouden wij al zeggen dat het verstandig is om in elk geval ook adviseurs te vergelijken, niet alleen leningen. Je krijgt zo een gevoel van product representatie en een idee van wie erachter zit. Een mensen legt het dan ook nog eens uit. Stukken duidelijker dan een brochure.

Ben je geinteresseerd in lening vergelijken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten