zaterdag 22 augustus 2009

Leningen Vergelijken

Wil jij de goedkoopste lening afsluiten? Dan zul je leningen moeten gaan vergelijken. Misschien vind je het niet sexy of glamoureus, maar het is en blijft de allerbeste manier om goedkope tarieven voor een lening te krijgen.

Maar leningen vergelijken is een kunst, niet alleen maar tarieven naast elkaar leggen zonder erbij na te denken. Zo kijken de meeste mensen als ze een krediet willen afsluiten, maar helaas is dat te oppervlakkig. Het kan ook weer de andere kant opslaan, als adviseurs net doen alsof een lening hetzelde is als hersenchirurgie en zij het alleen maar kunnen doen.

Een lening vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn als je een stappenplan hebt dat je kunt volgen. Je moet een aantal factoren naast elkaar leggen en je krijgt vanzelf een goed resultaat aan het uiteinde. Denk bij kredieten vergelijken aan het Pareto Principe. Het overgrote merendeel van de factoren is niet belangrijk. Er zijn er maar enkelen die echt belangrijk zijn. Of 80% van je lening wordt bepaald door 20% van de factoren die een rol spelen.

Er zijn drie belangrijke factoren. Allereerst moeten er rentetarieven worden vergeleken. Het merendeel van de mensen doet die stap wel maar stoppen vervolgens.

Je moet namelijk ook nog de aflos structuur van het krediet bekijken. Je kunt zo zien wanneer je aflost, hoe je aflost en wat je in totaal aan een lening kwijt bent. Aflos structuur wordt nog wel eens onderschat en dat is jammer, want het bepaalt toch een aardig deel van je financiering.

Factor nummer drie is de totale looptijd van de lening. Een looptijd is de totale tijd die je neemt om de lening in zijn geheel af te lossen. De aflos structuur van een lening is aardig grillig en vaker heel moeilijk te vergelijken. De lening looptijd is makkelijker naast elkaar te leggen.

Meer weten over geld lenen vergelijk, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten