maandag 17 augustus 2009

Plussen van Sparen

De meeste mensen gaan op zoek naar de bankrekening waar ze de hoogste rente krijgen als ze gaan sparen. Dat gebeurt trouwens ook als mensen zoeken naar een aandeel dat een hoog dividend uitkeert elk jaar. Het blijft natuurlijk frappant dat Oosterse culturen hier verschillend in zijn. Westerlingen zijn korte termijn gericht, terwijl Oosterlingen veel meer zoeken naar lange termijn voordeel.

Sparen draait helemaal niet alleen maar om rente. Als je een spaarrekening opent is het leuk als je een half procent of zelfs een procent meer rente krijgt, maar zelfs voor de iets meer bemiddelden onder ons komt dat nog altijd op kleine bedragen neer. Alles draait uiteindelijk om het openen van een spaar rekening die bij jou past. Je moet zoeken naar een spaarrekening die aansluit bij je doelen en wensen.

Sparen gebeurt het beste als je het zonder nadenken doet. Tien procent van je inkomen elke maand sparen zou al een goed begin zijn. Maak gewoon een automatische afschrijving op de rekening waar je salaris op binnenkomt, zodat je er niet aan hoeft te denken. Vanaf dat punt is het weer een stuk makkelijker om veel geld te sparen zonder dat je er echt je best voor doet.

Zorg dat je niet in de verleiding komt om op te nemen van je spaarrekening. Weiger een PIN pas die je erbij krijgt of knip hem gelijk door, want je hebt hem toch niet nodig. Zorg dat die rekening als het ware een magneet is voor geld en alles komt op zijn pootjes terecht. Het feit dat je weet dat je nog altijd iets achter de hand hebt is bijzonder fijn, je kunt dus nooit op zwart zaad zitten op deze manier. Je financiele zaken op die manier regelen is dan wel zo prettig.

Meer weten over geldsparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten