zondag 23 augustus 2009

Looptijd Vergelijken Bij Leningen

Ga je leningen vergelijken dan moet je ervoor zorgen dat je de looptijd en de rente in je vergelijking opneemt. Het wordt echter stukken moeilijker als je doorlopende kredieten wilt vergelijken. Die hebben namelijk een flexibele looptijd.

Als geldverstrekkers de keus hebben zullen ze het liefste willen dat een lening zo lang mogelijk blijft lopen. Rentes zijn bij doorlopende kredieten aan de lage kant, want geldverstrekkers weten dat ze over het algemeen een langere periode rente kunnen krijgen.

Als je een lening moet vergelijken waarbij het moeilijk is om de totale looptijd te bepalen, maak dan voor jezelf een aflosplan. Wanneer je offertes gaat vergelijken zul je dan ook goed moeten controleren wat voor jou het gunstigst is bij een gelijkblijvend afbetaalplan.

Het klinkt misschien raar, maar je wil zo snel mogelijk aflossen. Je betaalt elke maand geld aan je geldverstrekker in de vorm van rente. Die mensen moeten ook brood kopen en daar is niks fout aan, maar met elke euro die je afbetaalt bespaar je jezelf ook weer een hoop rente op termijn. Verklein je schuld zoveel mogelijk en zo snel mogelijk en je doet jezelf een groot plezier.

Ga je de looptijd vergelijken bij leningen met een vaste tijdsduur, zoals de meeste hypotheken die op 30 jaar zijn gebaseerd, probeer dan te kijken of je tussentijds kunt aflossen. Soms staat er een boete voor, andere keren is dat weer niet. Het is beter als je dat vooraf weet, dan kun je er voor jezelf rekening mee houden.

Ben je geinteresseerd in persoonlijke lening vergelijken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten