zaterdag 22 augustus 2009

Lening Vergelijken In Stappen

Dit zijn de dingen die je moet doen om een goede lening te kunnen kiezen uit het aanbod.

Stap 1. De doelstelling van je lening. Hier zou het altijd moeten beginnen. Veel te veel leningnemers zoeken eerst op wat ze zich kunnen veroorloven en passen hun doel daarop aan. Voorop moet altijd lopen het doel waarvoor je een lening afsluit. Als je niet weet wat je doel is, stop dan nu en bespaar jezelf een hele hoop geld.

Stap 2. Zoek de top 5 aanbieders van leningen en kredieten in het gebied waar jij een financiering wilt afsluiten. Niet zo zeer geografisch gebied, maar meer expertise gebied. Het financieel landschap is steeds verder gespecialiseerd en als je wilt lenen voor een verbouwing kom je heel andere adviseurs en instellingen tegen als dat je wilt lenen voor een vakantie.

Stap 3. Vraag advies en offerte op bij die 5. Zorg dat ze alle vijf hun beste aanbieding doen en zorg dat je begrijpt wat ze je vertellen. Iedereen verlies als je dit niet snapt, dus neem je de moeite om erin te duiken. Zorg dat je niks tekent na de eerste keer dat er een adviseur is geweest.

Stap 4. Beoordeel de offertes die je hebt gekregen op basis van een holistisch plaatje. Een overzicht van elke offerte zou je moeten kunnen vertellen wat het rentetarief is, wat de voorwaarden zijn, wat de terugbetaaltermijn is en wat de totale rente is die over het bedrag dient te worden betaald. Een goede beslissing kan genomen worden als je alle factoren bij elkaar hebt.

Er is een optionele vijfde stap en dat is het bellen van de nummer 1 en nummer 2 uit je vergelijking om te zien of ze het niet toch nog iets goedkoper doen. Een weigering kun je misschien krijgen, maar een acceptatie kan er ook altijd inzitten.

Meer weten over vergelijk lening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten