donderdag 6 augustus 2009

Verschillende Soorten Goedkope Leningen

Goedkope leningen en financieringen komen in alle soorten en maten. Maar er zijn een aantal types waarvan in de volksmond wordt gezegd dat het een goedkope lening is. Laten we kijken wat hier van waar is.

Goedkope lening nr. 1. De basishypotheek. Dit is een leningtype dat zelfs een prijs heeft gewonnen als hypotheekproduct van het jaar. Omdat er geen dure bijproducten worden gesloten en de rente lang vast staat werd deze lening genoemd als beste lening voor starters.

Tot zover is het dus allemaal goed. Maar een aantal dingen worden er niet bij vermeld.

Het grote nadeel van een basishypotheek is dat er flinke hoge boetes worden berekend bij aflossing. Een boete wordt normaal niet berekend bij een aflossing door verkoop eigen woning, bij een basishypotheek wel.

Ook worden bij deze types de rente lang vastgezet, zodat er nog extra nadelen zijn voor een starter die voor de eerste keer een woning gaat kopen. Er is namelijk een grote kans dat er nog een verhuizing aankomt in de toekomst. Dan gaat het ook extra geld kosten om van de rentevastperiode af te komen. Goedkoop is in dit geval dus niet zo goedkoop.

Goedkope lening 2. Het hypothecair doorlopend krediet. Onroerend goed is als onderpand gekoppeld aan deze lening waardoor de lening laag blijft. Er is niks vreemds aan de voorwaarden en de kosten zijn ook laag. Je merkt dat we hier veel minder moeite mee hebben als de zogenaamd goedkope basis hypotheek.

Elk doorlopend krediet heeft echter hetzelfde probleem. Dit soort kredieten worden simpelweg te duur omdat mensen het veel te lang laten doorsudderen. Het lijkt een goedkoop krediet, maar omdat de aflossing niet genoodzaakt is hebben veel mensen dit krediet jaren en jaren openstaan. Het gevolg is dat mensen al gauw handenvol geld verkwisten aan rente die ze niet hadden hoeven uitgeven. Als er gewoon richting aflossing was gewerkt had dit dan ook niet gehoeven.

De achterliggende boodschap is eenvoudig. Je moet oppassen met wat je wel en niet doet, maar er zijn genoeg kansen beschikbaar. Alles draait alleen om het kijken en vergelijken van aanbiedingen. Neem de moeite om je hier in te verdiepen om jezelf een hoop geld te besparen.

Ben je geinteresseerd in goedkoopste lening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten