zondag 5 juli 2009

Zo vergelijk je leningen op een eerlijke manier

Hoeveel we er ook over praten, als je tegen de gunstigste voorwaarden wilt lenen is er maar 1 route richting dat doel. Het is niet pijnloos, noch is het zonder werk te doen. Maar als je de moeite neemt om leningen te vergelijken, dan is het wel de moeite waard. Zorg dus dat je niet teveel betaalt voor je lening en laat lenen altijd hand in hand gaan met vergelijken.

Kredietverstrekkers zitten vandaag de dag in een felle concurrentie en zijn daarom voortdurend op zoek naar klanten. Hiermee kun jij jouw voordeel doen. Je vindt op Internet dan ook heel wat sites die beloven dat ze voor jou gaan vergelijken en alles kunnen uitzoeken wat je maar wilt. Dit soort sites zijn vaak puur en alleen bedoeld om jou leningen te verkopen, niet om je daadwerkelijk te helpen bij het vinden van de allergoedkoopste aanbieding.

Wat je wilt doen is allereerst een opstelling maken van een aantal goedkope kredietverstrekkers. Overzichten van leningen van rentes om te kunnen vergelijken zijn online makkelijk te vinden. Vervolgens bekijk je alle relevante factoren bij een lening en probeer je op die manier een objectieve vergelijking te trekken.

Waar je mee wilt beginnen is het kijken naar alle voorwaarden die belangrijk zijn bij een lening en daarop selecteren. Neem als voorbeeld eens de rente vast periode. Hoe lang staat je rentetarief vast en wanneer wordt het variabel. Denk eraan dat een variabele rente bijna altijd een hogere rente betekent, al zal je adviseur het niet zo noemen.

Iets anders waar je naar moet kijken is natuurlijk de totale looptijd. Het kan bijvoorbeeld leuk ogen dat de ene lening maar de helft per maand kost van de andere, maar hoe lang lopen ze allebei? Probeer altijd een zo kort mogelijke lening te nemen met een gunstige rente, zodat je niet te lang aan je lening blijft afbetalen. Ga dus zo snel mogelijk richting aflossing en je kunt veilig lenen, goed vergelijken en er snel vanaf zijn.

Wil je meer weten over hoe je het beste een lening kunt vergelijken? Kijk op de site van het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten