maandag 27 juli 2009

Online lening

Leningen online afsluiten is een van de nieuwste ontwikkelingen op kredietgebied. Een online lening kan vaak voordeliger uitvallen dan een lening die bij een gewone bank kan worden afgesloten. Het standaard argument bij online bankieren en online geld lenen is dat er ebspaard wordt op de overhead en dat dit de klant ten goede komt.

Maar is het ook daadwerkelijk veel goedkoper om online een lening te krijgen? Dat blijft nog altijd de vraag, want banken en geldverstrekkers met panden en personeel concurreren niet puur en alleen op service. Vaak loont het zich dus om eerst bij je bestaande bank een aanbieding aan te vragen, gebaseerd op de bestaande relatie die je al hebt met je huisbank.

Vervolgens kun je het beste online de leningtarieven naast elkaar gaan leggen. Een van de grootste fouten die mensen maken bij tarieven vergelijken is dat ze niet-vergelijkbare aanbiedingen naast elkaar leggen. Probeer daarom altijd eerst de voorwaarden en de tijdsduur naast elkaar te zetten alvorens je een vergelijking maakt.

Een fout die veel mensen maken is gewoon puur te beslissen op basis van rente. Als je echter alles op rente baseert ga je bijna zeker fouten maken. Rente is dan ook niet de enige factor die mee moet spelen in je beslissing over een lening. Andere dingen die van belang zijn is de aflosstructuur, de vorm van lening en het vereiste onderpand door een kredietgever.

Veel lening vormen die nu op de markt zijn beloven een aanlokkelijk rentepercentage, maar komen dan met draconische terugbetaal eisen. Of waarbij je nog in je nek wordt geslagen op het moment dat je wilt gaan aflossen. Pas dus hiermee op en probeer altijd het hele plaatje in de gaten te houden.

De leningsoort die je kiest voor je nieuwe lening is ook van groot belang. Lenen voor een auto is weer heel anders als lenen voor een huis en vereist ook een andere vorm van krediet. Win informatie in alvorens je een financiele verplichting aangaat, dat bespaart je op termijn een hoop kopzorgen.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een online geld lenen, neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten