maandag 27 juli 2009

Lenen met Maandelijkse Aflossing

De kans is groot dat je zo min mogelijk per maand wilt betalen voor je lening.Wat een lening per maand kost, heb je zelf in de hand.Om zo min mogelijk te betalen, dus eigenlijk een lening op afbetaling te krijgen, moet je de lening lang uitspreiden.

Hoeveel je maandelijks kwijt bent, is verbonden met de looptijd van de lening.Een lening met een looptijd van enkele maanden is goedkoper dan een kortlopende lening.Een lening die langere tijd loopt gaat echter wel gepaard met een hoog rentepercentage.

Een bank vindt het vaak prima als jij een lening neemt met een lange terugbetaaltijd.Zij verdienen dan wel niet direct veel geld, maar op lange termijn wel.Het is belangrijk te bekijken of dit een optie is die past bij je persoonlijke situatie.

Natuurlijk is het fijn als je zo min mogelijk hoeft te betalen, maar van de andere kant is het ook weer zo dat het niet verstandig is om je blauw te betalen aan rente.Een duidelijk plan van afbetaling zorgt voor de meeste voordelen.Je kunt het wel vooruit blijven schuiven, maar op een gegeven moment zul je toch echt moeten gaan terugbetalen.

Het betaalde bedrag aan rente kan achteraf een ware verspilling blijken.Een plan van aanpak kan voorkomen dat je in de looptijd van de lening geen inzicht hebt in hoever je bent met terugbetalen.De reden van eventueel achterlopen kan zo snel mogelijk verholpen worden.

Excuusjes hiervoor aanvoeren is alleen maar nadelig.Hoewel het niet ondenkbaar is dat het eens tegen zit, toch moet het afbetalen van de lening altijd zeer belangrijk blijven.Als je elke maand een vast bedrag aflost ben je heel wat sneller bij het einde als wanneer je het plan van een bank of geldverstrekker zou volgen.

Als je meer wilt weten over eenlening op afbetaling, lees verder op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten