donderdag 16 juli 2009

Een Persoonlijke Lening Met De Laagste Rente

Een persoonlijke lening is een van de meest bekende lening vormen die er zijn. De oorspronkelijke persoonlijke lening zit relatief eenvoudig in elkaar, maar er zijn een hoop vreemde varianten op de markt gekomen. Vooral voor aankoop of investering in iets met een vaste prijs is de persoonlijke lening erg geschikt. Voor investeringen waarbij stelposten een rol spelen is het beter om naar een alternatief te zoeken.

Je kunt de rente laag houden voor je lening en flink op kosten besparen door de juiste informatie tot je te nemen. Om je uit te leggen waar je op moet letten beginnen we bij het begin, de structuur van je persoonlijke lening. De persoonlijke lening is in de basis een lening waarbij er een vaste terugbetaaldatum wordt afgesproken op het moment dat de lening wordt afgesloten.

De wijze van terugbetalen varieert nogal van beleggingsfondsen waarin je maandelijks investeert tot de gewone ouderwetse maandelijkse aflossing. Hoe aantrekkelijk de fondsen ook klinken en hoe aanlokkelijk het rendement ook is, wij raden aan om gewoon te kiezen voor de standaard aflossing. Het lijkt misschien wel alsof je veel goedkoper uit bent met een andere optie, maar dat is bijna nooit zo. Denk eraan dat banken ook geen lieverdjes zijn. Ze zijn er niet om jou te bevoordelen, hoe sympathiek ze hun beleggingsplannen ook voorstellen.

Iets anders dat veel wordt gebruikt is de tijdsduur van de lening. Het is hierbij vaak de kunst om de betalingen over een zodanig lange periode uit te spreiden dat de maandlasten belachelijk laag lijken. Wat het probleem hierbij is, is dat je wel aan de verplichting vastzit en gewoon rente moet betalen. Zorg er dus voor dat de leningtijd zo kort mogelijk is, dat scheelt je uiteindelijk het meeste geld en het zorgt ervoor dat je eerder financieel vrij bent.

Wil je meer weten over de verschillende soorten leningen en in het bijzonder over de persoonlijke lening, kijk dan op Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten