maandag 27 juli 2009

Lenen via de niet-zakelijke weg

Wanneer je zorgvuldig te werk gaat, kun je ook een lening afsluiten via de niet-zakelijke weg. Bij een particuliere lening heb je te maken met mensen die meestal lang in het vak zitten en daardoor de verschillende handigheidjes kennen. Hier volgen wat tips voor als je een lening bij een particulier af wilt sluiten.

Zo is het zoeken van iemand die je particulier geld wil lenen niet heel simpel. Via het internet is het zeker niet eenvoudig om een particuliere geldverstrekker te vinden, omdat veel fora over dit onderwerp niet meer in gebruik zijn. Waarom dit steeds mislukt is een groot raadsel, maar op dit moment is er online geen goed startpunt voor particuliere leningen.

Je kunt je zoektocht het beste beginnen in een regionale of landelijke krant. Bijna dagelijks adverteren geldverstrekkers in deze dagbladen.Geldverstrekkers die adverteren, zijn vaak via een mobiel nummer te bereiken. Zomaar bellen is echter geen goed idee. Het is goed een te lenen bedrag in je hoofd te hebben voordat je gaat bellen.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat een particuliere geldverstrekker waarschijnlijk een voorschot zal berekenen. Wanneer je de paar honderd euro die gebruikelijk is niet aan een voorschot wilt uitgeven, is contact opnemen ook zinloos. Je zult ook een behoorlijk bedrag aan rente moeten betalen als je particulier leent.

De oorzaak hiervan is dat bij deze leningen de check op BKR omzeild wordt.

De kosten van een lening zijn lager bij een bank dan bij een particulier, omdat het risico ook minder hoog is. Bepaal voordat je contact opneemt hoe lang je wilt dat de lening loopt.

De verstrekker van een particuliere lening zal de voorkeur geven aan een korte looptijd. Als de looptijd van de lening lang is, zijn de risico�s ook hoger. Om onnodig hoge rentebedragen te vermijden, is het verstandig extra inkomsten uit te geven aan aflossing van de lening.

Als je meer wilt weten over particulier geld lenen, lees verder op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten