dinsdag 28 juli 2009

Rekening Courant

Een rekening courant verhouding is over het algemeen het meest gangbaar in de zakelijke wereld. Deze vorm van lenen is te vergelijken met een doorlopende lening, maar zeker niet op elk punt. Als bedrijfseigenaar heb je tenslotte andere behoeftes dan een consument die een doorlopend krediet afsluit.

Een rekening courant is bijna onmisbaar als je de bedrijfsvoering ook in slechte tijden goed wilt laten lopen. Vooral bij bedrijfseigenaren die leveren op factuur en werknemers onder zich hebben, moeten de kosten altijd opgebracht kunnen worden, ook als het financieel minder gaat. Zakelijke leners gaan meestal een rekening courant aan als ze hun bedrijf willen vergroten.

Wil je een rekening courant afsluiten dan zul je wel van goeden huize moeten komen tegenwoordig. Banken en geldverstrekkers zijn strenger dan ooit bij toekenning van een lening of krediet aan de zakelijke markt. Het is voor een bedrijfseigenaar, de spil van de economie, hierdoor heel gecompliceerd om een lening af te sluiten.Het belangrijkste dat je kunt doen is een zo uitgebreid mogelijk overzicht van je cijfers verzamelen om te kunnen tonen aan een adviseur.

Dat je serieus bent moet ook blijken uit je aanvraag. Hou er ook rekening mee dat uiterlijk een belangrijke rol speelt. Je aanvraag voor een lening is zeker niet de enige die een geldverstrekker onder ogen krijgt.

Die van jou zal op een positieve manier eruit moeten springen. Besteed hier dus extra veel aandacht aan. Ik weet dat het niet belangrijk lijkt, maar het bepaalt misschien wel 50% van je eindresultaat. Een rekening courant krijgen kost misschien wel meer moeite en voorbereiding als je denkt.

Maar in de huidige onrustige economische tijden is het wel verstandig om iets te hebben waar je op terug kunt vallen. De tijd en moeite zullen niet voor niets blijven, zeker als de financi�le resultaten eens wat minder zijn.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een rekening courant, neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten