dinsdag 14 juli 2009

Hoe je geld leent zonder BKR

Een financiering of lening afsluiten zonder BKR toetsing is wel mogelijk, maar over het algemeen alleen met kleine bedragen. We gaan het hier hebben over de alternatieven die er zijn voor lenen zonder BKR, maar hou er rekening mee dat je bij een erkende geldverstrekker altijd alleen een klein bedrag kan lenen. Die grens verdwijnt uiteraard op het moment dat je bij bijvoorbeeld een particuliere geldverstrekker aanklopt.

Het is de moeite waard om wat dieper op dat punt in te gaan. Een particuliere geldverstrekker is een particulier die niet bedrijfsmatig geld verstrekt. Deze particulieren hebben weinig tot geen last van de regels die banken en leninggevers binden. Vaak zijn bij deze leninggevers dan ook mogelijkheden die er niet zijn wanneer je naar een gewone bank zou stappen.

Ditzelfde geldt voor een minikrediet. Wanneer je wilt lenen zonder BKr kom je al heel snel uit bij de minilening vanwege het feit dat er meer mogelijkheden met dat type lening bestaan. Met die bijzonderheid bedoelen we dat de terugbetaal tijd bij dit type leningen erg kort is en dat de BKR toetsen die gebruikelijk zijn bij grote bedragen hier niet nodig zijn. In tegenstelling tot veel traditionele kredietvormen wordt bij dit type lening terugbetaald in weken, niet maanden of jaren.

Leningen zonder BKR zijn dus zonder meer mogelijk, maar ze verschillen van de standaard lening in voorwaarden en kosten. Een BR lening zal altijd duurder zijn dan een traditionele financieringsvorm die je kunt afsluiten als je geen BKR registratie hebt. Mini leningen geven bijvoorbeeld al een rentepercentage op van twintig procent of meer. Natuurlijk is dit hoog, maar dat heeft ook te maken met het beperkte onderpand en de beperkte toetsingsmogelijkheden voor een verstrekker.

Bij een particuliere geldverstreker is de verstrekte lening volledig afhankelijk van wat je afspreekt. De som van de lening, de terugbetaal tijd en het onderpand dat er is spelen hier uiteraard in mee. Een particuliere geldverstrekker is gepokt en gemazeld op krediet gebied, dus pas wel op dat je hier goede afspraken over maakt.


Om meer informatie te krijgen over een lening met bkr en hoe je die rondkrijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten