donderdag 9 juli 2009

Een geld lening afsluiten

Er zijn heel wat overheidsprogramma\'s te vinden op het gebied van geld en geld management. Een geld lening wordt over het algemeen gezien als verspilling en zonde. Maar voorspellingen van hel en verdoemenis doen je geen goed als de nood aan de man is en je op zoek bent naar een goede lening.

Als je het niet vaker hebt gedaan kan het beste pittig zijn om een lening rond te krijgen. Dat willen we juist belichten in dit artikel. Niet de 600 redenen waarom lenen slecht is, maar de redenen waarom een lening juist iets goeds kan zijn, als je hem goed afsluit.

Begin door te kijken wat je wilt met de geld lening die je afsluit. Wil je een grote lening of een kleine lening, heb je op korte termijn geld nodig of heb je de mogelijkheid om iets langer te wachten. Iets anders dat een grote rol speelt is het eventuele onderpand dat je in gedachten hebt of dat je kunt bieden.

Hou de volgende dingen in gedachten als je op zoek gaat naar een lening. Hoe stabieler je onderpand, hoe lager de rente die je betaalt. Een bank ziet graag bezittingen tegenover een lening staan. Wanneer je hypotheken vergelijkt met minileningen, dan is het verschil helder. Minileningen kunnen rentes hebben van 10 procent of meer, terwijl een hypotheek op dit moment rond de 5 tot 6 procent ligt.

Daarnaast geld dat hoe meer tijd je hebt om een lening te krijgen, hoe minder je hoeft te betalen. Heb je enkele maanden de tijd, dan zul je een veel gunstiger tarief kunnen krijgen als dat je 24 uur hebt. Ook op dit gebied gaat er een vergelijking op tussen een hypotheeklening en een minilening. Een hypotheek duurt misschien wel een paar weken, maar kost heel wat minder rente als een mini lening. Van de andere kant, een mini lening kan wel binnen een dag uitbetalen, een hypotheek niet

Om meer informatie te krijgen over alle factoren die je moet overwegen bij het afsluiten van een geld lening, kijk op het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten