dinsdag 21 juli 2009

Lening Voor Een Auto

Als je tegenwoordig een auto wilt kopen zul je bijna zeker een lening nodig hebben. Een lening voor een auto valt meestal in de klasse van een persoonlijke lening. Toch zijn er nogal wat puntjes waar je op moet letten als je een autolening neemt en afsluit.

Een lening voor een auto heeft om te beginnen bij verschillende aanbieders verschillende rentes. Je auto dealer zal zonder enige twijfel de mgelijkheid bieden om je nieuwe auto te financieren, want dat komt hij vaker tegen. Ondanks dat is het toch handig om de moeite te nemen om een en ander te vergelijken. Vergelijken kan ontzettend veel voordeel opleveren, want de concurrentie op persoonlijke leningen is absoluut moordend.

De persoonlijke lening is de meest geschikte vorm voor een autolening en deze wordt ook het meeste gebruikt. Dit betekent dat de lening een vaste afloopdatum heeft en een relatief heldere structuur van aflossing. Veel moderne kredietvormen geven je de kans om de aflosdatum enigszins open te laten. Bij een persoonlijke lening is dat niet, want er is een vaste afloopdatum vastgesteld vooraf.

Je weet dus altijd waar je aan toe bent bij dit soort leningen. Daarnaast werk je bij een auto lening naar een eindpunt toe waarop de lening compleet is afgelost. Je hebt dus geen kans op vreemde verrassingen op de afloopdatum. Neem je een andere leningvorm dan heb je grote kans dat de aflosdatum een beetje wollig is. Dit zorgt ervoor dat ze vaak veel te lang doorlopen.

Als je bij een lening voor een auto vroeger wilt aflossen dan geven ze je die kans. Soms mag het weer niet, dus vraag het wel vooraf even na. Als je de mogelijkheid hebt, los dan zoveel mogelijk zo snel mogelijk af. Dit bespaart je op termijn een hoop rente en kosten.

Om meer te lezen over een lening voor een auto te krijgen en de leningstructuren die er bestaan, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten