maandag 27 juli 2009

Simulatie Lening

Als je erachter wilt komen wat je zou kunnen lenen en wat dat per maand zou kosten, dan is een lening simulatie een ideaal middel om hierachter te komen. Het verschil met een standaard lening-rekenmachine die je overal op Internet kunt vinden is dat een lening simulatie nauwkeuriger is omdat je de kans krijgt meer variabelen mee te laten spelen.

Over het algemeen vragen rekenmachines op Internet naar een aantal cijfers en er wordt dan een standaard advies uitgespuugd. Het enige probleem hieraan is, is dat het maar zelden echt correct is. Dat komt weer vanwege het feit dat het advies niet tot stand komt met alle variabelen die erbij van belang zijn.

Daarom vragen veel mensen een adviseur om het nog eens na te reken nadat ze zelf hebben gezien op Internet dat er altijd verschillende bedragen uit verschillende rekenmachines komen. Ook bij de programmatuur die gebruikt wordt bij een simulatie lening is het soms pittig om erachter te komen wat bepaalde factoren in jouw situatie voor invloed hebben op de leninghoogte. Zelfs kleine verschillen in inkomsten, de vorm van het contract of een arbeidsverleden kunnen al een groot verschil veroorzaken.

Het beste dat je kunt doen is dus op Internet beginnen met je onderzoek. Kijk en vergelijk en probeer eens zelf wat rekenmachines uit. Maar als je het echt helemaal nauwkeurig wel hebben en een goed advies wilt krijgen, dan kun je daar het beste een adviseur voor benaderen. Er is heel veel voordeel te halen uit een dergelijk gesprek en over het algemeen kost het je niks.

Er zijn op dit moment heel wat adviseurs die niet meer gratis komen. Door de huidige structuur van provisies versus adviseurs die met uurtarieven werken moet je kijken welke optie voor jou voordeliger is. Veel adviseurs die op uurtarief werken beginnen met verhalen dat zij de enige eerzame adviseurs zijn en dat je zelfs geld van ze terugkrijgt. Hou er daarom rekening mee dat elke adviseur op het einde van de rit een boterham moet verdienen en dat het op een gegeven moment toch ergens vandaan zal moeten komen.

Als je meer wilt weten over simulatie lening, lees verder op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten