maandag 27 juli 2009

Lenen zonder BKR toetsing

Lenen zonder BKR toetsing zit flink in de lift. In het verleden werd er zoveel mogelijk geld gespaard. Wat betreft lenen, gaat het er vandaag de dag heel anders aan toe.

Leningen worden veel sneller afgesloten en met veel minder voorbereiding. Hoe goed of slecht deze verandering is, blijft discutabel.

Natuurlijk zijn er nu mensen die in de schulden raken, maar de kans is groot dat ze dat sowieso wel was gebeurd. Ook leners die in het verleden niet altijd op tijd betaald hebben, zullen bijna geen problemen ondervinden bij de aanvraag van een lening. De consequentie hiervan is dat bepaalde geldleners toch in moeilijkheden komen, ondanks de bescherming die er zou moeten zijn.

Als het gaat om niet al teveel geld, kan men lenen zonder toetsing op BKR.

Op deze manier zijn eventuele problemen die ontstaan bij het lenen van geld niet al te groot. Echter, dit gaat niet altijd op, vanwege het grote aantal leningverstrekkers op BKR gebied. Dit is een veel gekozen specialisatie onder leningaanbieders. Niet alleen wordt de prijs van een lening lager door de concurrerende markt, ook de drempel om een lening aan te vragen wordt minder hoog.

Tegenwoordig volstaat een SMS bericht al voor het verkrijgen van een lening zonder BKR toetsing (een zogenaamde minilening).

Er zijn stemmen opgegaan om dit te verbieden, maar het argument dat ieder verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag is een goed tegenargument tegen deze ontwikkeling. Voor mensen die met een BKR notificatie toch een lening willen afsluiten, is er een aantal andere opties. Overweeg echter altijd of dit de beste manier is om je tijdelijke geldprobleem op te lossen.

Voor veel mensen geldt dat zij ondoordacht een lening afsluiten. Alleen bij niet-structurele problemen is het echter verstandig om voor een lening te kiezen. Symptoombestrijding heeft, vooral bij leningen en geldproblemen, een averechts effect op lange termijn.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een lening zonder bkr toetsing , neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten