maandag 20 juli 2009

Creditcard

De creditcard wint aan populariteit in ons kikkerlandje. Een creditcard is in de Verenigde Staten voor een consument al een onmisbaar betalingsmiddel. Zelfs bij de kassa aan de supermarkt betaalt men al bijna alles met creditcard.

Schuld opbouwen met een creditcard gaat vaak bijna ongemerkt en nogal snel, dus of het een goede ontwikkeling is dat dit zich zo uitspreid is nog maar de vraag. Een creditcard krijgen is hier nog best lastig en met een BKR codering bijna onmogelijk. In Amerika was het hartstikke simpel om een creditcard te krijgen, of je nou een goede credit score had of niet. Het gevolg was dat creditcard maatschappijen meer en meer geld leenden aan mensen die niet geschikt waren voor die kredietverantwoording. Ziedaar dus een perfect recept voor een bankencrisis, want er kwam natuurlijk een moment dat de creditcard schuld voor de schuldenaar niet meer te dragen was.

De creditcard zelf is gewoon een kaartje waaraan een bepaalde kredietruime vast zit. Zoals wij de PIN pas gebruiken kan een creditcard ook gebruikt worden, met het verschil dat je geen saldo hoeft te hebben op je creditcard om te kunnen betalen. Afhankelijk van je creditcard verstrekker en contract betaal je elke maand de hele balans of je betaalt het in bijvoorbeeld 10 gespreide termijnen.

Een creditcard verstrekker begint serieus geld te verdienen op het moment dat de rentes ingaan bij gespreide betaling. Veel mensen kiezen ervoor om betalingen op te delen, maar betalen dan wel tientallen procenten meer op lange termijn.

Online betalen en betalen in het buitenland, daar kun je het beste een creditcard voor aanvragen. Als je de dagelijkse dingen wilt doen kun je dat waarschijnlijk beter met je PIN pas doen of gewoon met cash geld betalen. Daar krijg je zelfs rente voor en het is altijd beter om geld te ontvangen dan om geld over te maken naar een geldverstrekker. Je plukt uiteindelijk gewoon de vruchten van een bestaan zonder schuld.

Om snel meer te weten te komen over een creditcard en hoe die het beste aan te vragen, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten