vrijdag 17 juli 2009

Tips Voor Je Zakelijke Financiering

Na de bankencrisis die de afgelopen tijd heeft gewoed is het krijgen van een zakelijke financiering niet eenvoudiger geworden. De banken hebben veelal hun acceptatievoorwaarden wat scherper gemaakt om ook berouw te tonen richting de aandeelhouders. Natuurlijk is het nooit zo moeilijk als men op het nieuws beweert, maar enige voorbereiding is nu meer dan ooit noodzakelijk.

Het valt of staat allemaal met de cijfers die jij geeft. Gelukkig zijn je cijfers flexibeler dan je misschien denkt, dus het is heel verstandig om te gaan praten met degene die jouw boekhouding doet en de cijfers bijhoudt. We doelen hier uiteraard niet op zaken die het licht niet kunnen verdragen, maar het anders boeken van bepaalde posten kan een financiering makkelijker te verkrijgen maken.

Daarnaast wil een geldverstrekker natuurlijk weten waar het geleende bedrag in gestoken wordt. Het is een stuk lastiger om een financiering te krijgen voor je nieuwe flitsende sportauto van de zaak als voor een broodnodige investering die zichzelf gaat opbrengen. Het doel van de zakelijke financiering moet sowieso altijd vermeld worden, maar als je er meer inkomsten door binnenhaalt is het handig om dit te zeggen.

De derde tip komt neer op 1 woord; vasthoudendheid. Zorg dat je niet loslaat als de eerste nee komt en blijf volhouden tot je een ja krijgt. Ontzettend veel mensen die een zakelijke financiering willen krijgen laten zich afschepen en ontmoedigen door de eerste de beste nee die er komt. Laat zien dat jij serieus bent en dat je vastbesloten bent om een financiering rond te krijgen.

Als je maar graag genoeg wilt en je niet laat ontmoedigen door een afwijzing is het vandaag de dag nog altijd mogelijk om een zakelijke financiering rond te maken in dit krediet climaat. Natuurlijk is het niet makkelijk, maar dat is eerder iets goeds dan iets slechts. Zou het makkelijk zijn om een zakelijke financiering rond te krijgen dan had jouw concurrent het ook makkelijk kunnen doen tenslotte.

Om meer te lezen over een zakelijke financiering, klik op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten