donderdag 9 juli 2009

Is het mogelijk een lening te krijgen zonder BKR

Als je op zoek gaat naar manieren om ondanks je BKR notering geld te kunnen lenen, dan zul je niet lang hoeven te zoeken om iemand te vinden die het je afraadt met een opgeheven vingertje. Het kan zijn dat je in een vervelend parket terecht bent gekomen en daardoor nu snel geld nodig hebt. Het kan iedereen gebeuren, maar het is ontzettend vervelend als je een BKR codering hebt staan.

Het BKR houdt bij welke burgers hun betalingsverplichtingen niet nakomen en maakt hier aantekening van. Heb je dus al eens een deurwaarder op bezoek gehad of ergens veel te laat betaald, dan kan het heel goed zijn dat je geregistreerd staat bij BKR. Het heeft er ook veel mee van doen hoe erg het kruisje is, want je hebt verschillende gradaties. Hoe erger de codering, hoe kleiner de kans dat je geld kunt lenen.

Met een kleine codering geven sommige banken en geldverstrekkers je nog wel een krediet, maar het je zult dan meer onderpand moeten geven voor dezelfde lening. Misschien vind je dit niet eerlijk. Maar een geldverstrekker doet er eenvoudigweg alles aan om zijn risico zo klein mogelijk te maken wanneer ze jou een lening verstrekken.

Naast de extra zekerheden die je moet verstrekken zul je ook nog meer rente moeten gaan betalen. Tenzij je een lening vindt waar er uberhaupt niet getoetst wordt bij het BKR. Dit soort leningen zijn er ook, al moet het dan wel om enigszins beperkte bedragen gaan. Dan moet je aan een paar honderd euro denken.

Je kunt er online meer informatie over vinden als je gaat zoeken naar het zoekwoord mini lening of mini krediet. Het kan zijn dat een dergelijke lening voor jouw situatie het best passende is. Pas er wel enigszins mee op, want een mini lening heeft toch flinke gevolgen op het moment dat het niet op tijd wordt terugbetaald


Wil je meer weten over de mogelijkheden van lenen zonder bkr? Kijk dan eens op het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten