donderdag 16 juli 2009

Leningen Bundelen En Oversluiten

Een lening oversluiten kan soms een verstandige beslissing zijn, redenerende vanuit kosten oogpunt. Soms is het ook gewoon een goede beslissing vanuit praktisch oogpunt. Met name als je nu verschillende verplichtingen hebt lopen met hoge rentes zou je eens moeten kijken of het niet gunstiger is om alles samen te bundelen.

Door te bundelen kun je soms een stuk goedkoper in rente komen te zitten. Wanneer je nu bijvoorbeeld een krediet hebt openstaan bij een postorder bedrijf, of bij een creditcard verstrekker, dan bespaar je bijna zeker geld door die te bundelen en af te betalen. Een doorlopend krediet kan je een heel wat lagere rente bieden als de rente die wordt gerekend voor kredieten die je bij bedrijven hebt staan.

Investeer wel tijd in het kijken en vergelijken tussen lening aanbieders zodat je niet van de regen in de drup belandt als je een lening gaat oversluiten. Als je bijvoorbeeld nu een BKR hebt, dan moet je bekijken welke aanbieders jou uberhaupt een lening willen verstrekken om je lening over te sluiten. Wanneer je nu een BKR registratie hebt dan kan het heel goed zijn dat je niet wordt geaccepteerd door een standaard geldverstrekker.

Het is ook belangrijk om de rentetarieven naast elkaar te leggen. Je kunt ontzettend veel geld verdienen met het vergelijken van leningen, dus het is de moeite waard om wat tijd te steken in aanbiedingen vergelijken. Elk uur dat je hierin steekt betaalt zich vaak honderdvoudig terug in besparingen.

De andere factor om rekening mee te houden is de aflossingswijze van het krediet dat je afsluit. Veel mensen die een lening oversluiten bundelen het in een krediet en denken niet eens na over aflossing. Je moet wel een planning maken voor wanneer je wat gaat betalen. Hoe meer je aflost elke maand, hoe sneller je van je verplichtingen af bent.

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor lenen en een lening oversluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten