zondag 12 juli 2009

Leningen met BKR

Door de toenemende losheid in kredietverlening van de afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar leningvormen met BKR. De kans is enorm groot dat je bent afgewezen als je al een leningaanvraag hebt ingediend ondanks je BKR notering. Dat kan frustrerend zijn. Het merendeel van geldverstrekkers wijst je sowieso af bij een BKR registratie die ze op hun scherm zien.

Dus wat te doen indien je BKR niet helemaal schoon is? Er zijn zeker leningvormen die je toestaan om ondanks een BKR registratie toch geld te lenen. Je moet alleen goed zoeken en op de juiste manier aan je zoektocht beginnen. Voor veel mensen is hun huisbank een logisch startpunt. Wanneer men daar een afwijzing van binnenkrijgt zijn ze geneigd om de moed al op te geven en ermee te stoppen.

In plaats van snel opgeven zou je de zoektocht naar een lening met BKR moeten beginnen met het feit dat gewone geldverstrekkers jouw aanvraag zullen afwijzen. Je zult dus, als het even kan, moeten gaan zoeken naar instellingen die dag in dag uit werken met kredietverstrekking aan BKR genoteerden. Begin je zoektocht met die instelling en je zult merken dat je wel leningen kunt vinden die je met BKR kunt afsluiten.

Als je door de krant bladert zul je bijvoorbeeld al getrokken worden naar particuliere geldverstrekkers. Of minileningen waarmee je een bedrag kunt lenen dat kleiner is dan de minimale grens voor een BKR toetsing, waarmee je er dus langskomt als je al BKR noteringen hebt.

Gooi de handdoek dus niet te snel in de ring en pak jezelf op als je al eens af bent gewezen vanwege het feit dat je een BKR codering hebt. Natuurlijk is het moeilijker, maar je moet er ook bij stilstaan dat de er heel wat mensen afvallen bij elke extra stap die jij doet om het wel rond te krijgen.


Wil je meer weten over de verschillende leningvormen of de leningen met bkr die er bestaan, kijk dan op het artikel van de link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten