zondag 5 juli 2009

Hoe je het beste de rente tarieven kunt vergelijken van een doorlopend krediet

De vraag is weleens of je veel hebt aan alle vergelijkingssites die er op Internet zijn, want meestal is het een nauwelijks verhulde poging om een doorlopend krediet te verkopen. Er zijn heel wat sites te vinden die wel het een en ander vermelden over de verschillende aanbieders, maar die in werkelijkheid nauwelijks verhulde verkoopsites zijn voor doorlopende kredieten. Het is dan ook van belang om informatie in te winnen bij sites die geen 100% commerciele inslag hebben.

Iets anders dat belangrijk is op het moment dat je rentetarieven voor een doorlopend krediet gaat checken is dat je gelijke monikken gelijke kappen moet hebben. Condities van de doorlopende kredieten die je gaat vergelijken zijn belangrijk om een objectieve vergelijking te maken. Absoluut de belangrijkste factor bij het vergelijken van doorlopende kredieten is de rente vast periode.

Vaak gebruiken geldverstrekkers de rentevastperiode bij een doorlopend krediet om het kunstmatig goedkoop te laten lijken. Het goedkope van zo een krediet gaat er al snel vanaf op het moment dat de rente kort daarna al snel omhoog komt. De rente wordt al snel variabel, ofwel dagelijks fluctuerend en niet meer vast. De rente kan dan dalen of stijgen met elk willekeurig percentage.

Toch is de rente vast periode niet het enige waar je op moet letten bij het afsluiten van een doorlopend krediet. Iets anders dat veel gebruikt wordt is de aflos constructie. Er wordt ook nog weleens vaker gegoocheld met het afsluiten van een beleggingspolis om op een gegeven moment het hele bedrag af te kunnen betalen.

Je weet op die manier echter nooit zeker of de belegging wel genoeg rendement maakt om de kosten terug te betalen. Het zou echt niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt en dan zit je er dus mee. Probeer dan ook altijd een vergelijking te maken tussen doorlopende kredieten die een maandelijkse aflossing vereisen, niet gebaseerd op een beleggingspolis. Een doorlopend krediet vergelijking kan alleen maar objectief gebeuren als je let op de factoren die in dit artikel zijn geschetst.

Wil je het goedkoopste doorlopend krediet krijgen of weten hoe je rentetarieven doorlopend krediet moet volgen, volg dan deze tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten