woensdag 15 juli 2009

Een goede lening

Er zijn niet veel mensen die echt stilstaan bij de grote verantwoordelijkheid die een lening of krediet met zich meebrengt. Er zijn bijzonder veel leningvormen en kredietvormen beschikbaar en daarom is het belangrijk om niet te snel hieraan voorbij te gaan maar er daadwerkelijk over na te denken. Als je de gelegenheid neemt om je te verdiepen in het materiaal dan is er een grote kans dat je de juiste beslissing neemt.

De meest bekende lening vormen zijn wel de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. We hebben op dit blog al het een en ander geschreven over traditionele kredietvormen, maar ook over niet traditionele leningen. Denk hierbij aan de relatief nieuwe kredietvormen zoals de minileningen en minikredieten, maar ook aan het lenen van particuliere geldverstrekkers. Om een compleet beeld te krijgen van het leninglandschap zul je wel al die alternatieven in het oog moeten houden alvorens je definitieve beslissing te nemen.

Wat je absoluut moet doen is een vast en duidelijk plan maken voor de terugbetaling van je lening of krediet. De reden van veel BKR coderingen is precies dit. Bijna niemand heeft een idee om de lening terug te betalen. Stel jezelf een duidelijk doel met een deadline en doe er alles aan om niet af te hoeven wijk.

Het spreekt voor zich dat de verleiding er zal komen om minder af te lossen dan je hebt beloofd aan jezelf. Zet toch door. Toch is elke euro die je aflost een euro richting financiele vrijheid en een schone lei op krediet gebied. Dat is nog niet eens het belangrijkste. Het belangrijkste is dat het een fantastisch gevoel geeft om je lening af te lossen nog voordat de noodzakelijke deadline aanbreekt.

Sommige leningtypes zoals een doorlopend krediet moedigen bijna totaal niet aan om terug te betalen. Natuurlijk vanwege het feit dat de kredietgever geld krijgt zolang jij nog een openstaande post hebt. Probeer je toch aan de verleiding te onttrekken, want elke euro die jij aan rente betaalt is er een teveel. Geld lenen kost uiteraard geld, maar zorg dat het jou zo min mogelijk kost.

Om meer te weten te komen over een lening en de verschillende leningvormen, kijk dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten