donderdag 18 juni 2009

Zo leen je met je BKR Notering

Er is een stijgende vraag naar leningen ondanks een BKR codering. Ondanks vele consumenten campagnes groeit geld lenen nog altijd aan populariteit, zelfs in ons zogenaamd zeer calvinistische landje. Of dat goed of slecht is valt lastig te beoordelen, want voor beide alternatieven valt wel iets te zeggen.

Een lening met BKR krijgen kan in elk geval wel, maar het zal dan bijna altijd gaan om kleine, bescheiden bedragen. Veel meer als enkele honderden euro\'s zal het niet zijn. Bij de introductie van mini leningen en hun mogelijkheden, toch al heel wat jaartjes terug, waren nog veel mensen huiverig om er iets mee te doen.

Als je snel een BKR registratie wilt oplopen, dan moet je eens proberen om je rekening van een postorder bedrijf niet te betalen of je telefoonabonnement vergeten te betalen. Voor je het weet heb je die codering op je nek en vanaf dat moment wordt het wel heel moeilijk om een lening of hypotheek te krijgen. En geloof me, het maakt de bank of geldverstrekker geen fluit uit of je voor een paar tientjes een codering hebt of voor een paar duizend euro.

Het is verstandig om te kijken of je nu al geregistreerd staat bij het BKR, nog voordat je de stap waagt om een lening aan te vragen. Heel wat leningverstrekkers wijzen een aanvraag al direct af als blijkt dat je BKR geregistreerd staat. Om te voorkomen dat je een hoop tijd voor niks kwijt bent is het dus de moeite om even te vragen of deze geldverstrekker ook mensen helpt met een BKR codering.

Iets anders dat altijd de moeite waard is, is vooraf bekijken wat je mogelijkheden zijn. Het komt ook heel wat beter over op een geldverstrekker als ze het idee krijgen dat jij een serieus iemand bent die daadwerkelijk voorbereid is. Uiteindelijk geldt nog altijd dat je voor twee telt als je eenmaal gewaarschuwd bent


De beste voorbereiding en tegelijkertijd ook de makkelijkste, is kijken op Internet of je goede mogelijkheden voor leningen kunt vinden. Een lening met bkr rondkrijgen kan op die manier dus wel, met genoeg moeite en voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten