woensdag 17 juni 2009

Snel een particuliere lening krijgen

Niet zo lang geleden kwam het nieuwsbericht dat 1 van de populairste sites voor particulier lenen op omkiepen staat. Geen goed bericht voor de Nederlandse particuliere leningmarkt. Als je als leningnemer geen prijs stelt op een hoop vragen, dan is een particuliere lening nemen een goed idee. Door een platform te maken voor consumenten die bereid waren geld uit te lenen en daarmee risico te lopen kon er ook een draagvlak komen voor mensen die geld wilden lenen buiten de normale kanalen.

Voor bepaalde mensen is een particuliere lening makkelijker dan een lening bij de bank. Dat klinkt misschien wat duister en dubieus, maar als je ziet wat banken met je geld doen dan is er niks duisters meer aan. Het krijgen van een particuliere lening is op dit moment gewoon lastiger dan ooit. Als je op zoek gaat naar zoiets zul je er al snel achter komen dat je moet gaan zoeken in rubrieksadvertenties van dagbladen.

Waarom zou je überhaupt particulier lenen? Waarschijnlijk omdat je al bij het BKR staat ingeschreven of omdat je vanwege een andere reden niet via reguliere weg een lening kunt krijgen. Er zijn ongetwijfeld nog wel honderd andere redenen te vinden, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. Je zult dus redelijk sterk in je schoenen moeten staan wil je dit wereldje betreden als leninggever. Je gaat nou eenmaal een aantal mensen tegenkomen die heel veel behoefte hebben, maar die je gewoon geen lening moet geven.

Wil je een particuliere lening afsluiten, dan kan het bijzonder helpen als je iets aan kunt betalen op je lening. Wees er ook zeker van dat je alles doet wat je kunt om duidelijk te maken voor de leninggever dat jij een betrouwbare persoon bent en wel je schulden gaat terugbetalen. Het scheelt een slok op een borrel als je daarbij representatief uit de hoek komt, dus neem in elk geval de moeite om te bestuderen hoe dat het beste te doen alvorens een lening aan te vragen.

Wil je meer weten over alternatieve mogelijkheden van particuliere lening, kijk dan eens op de artikelen van het Woning Informatie Centrum om erover te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten