woensdag 24 juni 2009

Een lening met een klein inkomen

Iedereen die weleens een laag inkomen heeft gehad heeft de verleiding gevoeld van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Leninggevers beloven je grote bedragen en het enige dat jij hoeft te doen is een paar stuivers per maand te betalen voor het privilege. En we hebben allemaal weleens dringend behoefte gehad aan wat extra ruimte in het maandelijks budget.

Ondanks dat is het niet echt aan te raden om de meest gebruikte leningvormen te kiezen wanneer je gaat lenen met een klein inkomen. Het moge duidelijk zijn waarom. Met de populaire leningvarianten lopen de bedragen die je leent al heel gauw op naar gigantische bedragen. En die paar duizend euro die je in extra ruimte neemt moeten toch ooit worden terugbetaald van het kleine inkomen dat je nu hebt.

Dus... wat is de beste manier om krapte op het eind van de maand op te lossen? Het zou normaal niet mijn eerste keuze zijn, maar met een klein inkomen is een minilening geen verkeerde suggestie. Dat is niet omdat het zo\'n geweldig voordelige lening is. Maar er zit een ander groot voordeel aan, dat met name van pas komt in de situatie dat je van een beperkt inkomen afhankelijk bent.

Het voordeel is de heldere, vastomlijnde deadline die aan een minikrediet vastzit. Bij een minikrediet is het direct duidelijk wanneer er terugbetaald moet worden. Zo voorkom je voor jezelf dat je in de verleiding wordt gebracht om zaken op de lange baan te schuiven en op die manier meer rente te betalen.

Wees niet te snel met het afsluiten van een lening en ingaan op de belofte van \'geen aflossing totdat Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen\'. Toch kun je daarmee lelijk op je gezicht gaan, dus als het even kan, ga voor een lening waar een einddatum aan vastzit..

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van een lening met een klein inkomen, ga naar het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten