vrijdag 26 juni 2009

Bedrijfsinvestering krijgen voor je zaak

Een bedrijfsinvestering is de smeerolie die de raderen van het bedrijfsleven laat draaien. Sinds de tijd dat mensen zich begonnen te verenigen in bedrijven hebben investeerders risico\'s genomen om een bedrijf verder vooruit te laten komen. Maar na de crisis die nog niet lang geleden is gebeurt lijkt het erop dat die tijden zo goed als voorbij zijn.

Wanneer je in je bedrijf wilt investeren zul je meestal op zoek gaan naar een zakelijke financiering of een zakelijk krediet. Wat je daarvoor moet doen is je leningaanvraag motiveren zodat het beoordeeld kan worden door een bank. Het probleem is alleen dat een pennenlikker jouw aanvraag gaat beoordelen, iemand die geen ondernemer is. Zo iemand klokt uit om 5 uur en heeft nog nooit de druk gevoeld van ondernemerschap.

Je zwoegt dus om een goed plan in elkaar te zetten... en uiteindelijk wordt het dan toch niet toegewezen. En dat alleen omdat zo\'n 9 tot 5 mannetje heeft gezegd dat het niet kan. Je bedrijfsinvestering kun je dan wel vergeten, ondanks het feit dat het een goed plan was.

Je zou ook kunnen proberen om je plan voor te leggen aan een investeerder of durf investeerder zodat je iemand die er wel verstand van heeft kan laten beoordelen. Investeerders wegen kansen af en kunnen besluiten om in ruil voor bedrijfsaandeel kapitaal te steken in jouw zaak. Investeerders benaderen voor dit doel is ook weer een aparte tak van sport. Het kan de moeite waard zijn om met Google te onderzoeken hoe je dit het beste kunt doen.

Begin je zoektoch naar een bedrijfsinvestering bij een bank, want dat is toch vaak de beste optie. Maar zorg wel dat je de moed er in houdt als je de eerste keer niet meteen succes hebt. Het heeft geen zin om je kopje te laten hangen als je afgewezen wordt op de één of andere manier. Er zijn heel wat bedrijven opgericht die aanvankelijk door een bank bureaucraat werden afgewezen, dus kop op!



Wil je meer weten over de beste manier om een bedrijfsinvestering krijgen, kijk dan op de hyperlink!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten