donderdag 25 juni 2009

Direct Geld

Nadat het principe van \'snel geld lenen\' en \'direct geld op je rekening\' vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid heeft het in Nederland gefloreerd als nooit tevoren. Er is niks verkeerds aan de leningen van dit type, want je kunt er ook echt direct geld mee krijgen. Het wordt pas problematisch op het moment dat je het te vaak gaat doen, want dan lopen de rentetarieven wel erg snel op.

Wil je dus op heel korte termijn geld lenen, dan gaat je dat toch wel wat kosten. Je kunt niet verwachten dat je dit soort leningen kunt afsluiten tegen normale rentes, want een leningverstrekker loopt een groter risico met deze leningen als met een standaard persoonlijke lening bijvoorbeeld.

Je bent dan bijvoorbeeld aan het kijken naar minileningen of minikredieten. Geld lenen bij familie en vrienden is natuurlijk ook een manier om direct geld te krijgen, maar of dat nou de beste manier is blijft ook nog maar de vraag. De emotionele band met een grote onbekende instantie is natuurlijk stukken minder, vooral als je een keer een moment hebt dat je even wat krap zit.

Pas wel op met dit soort leningen, want de boete voor niet op tijd terugbetalen is soms bizar hoog. Het kan niet zo zijn dat je voor zo\'n klein bedrag tientallen procenten extra moet gaan betalen en op die wijze in de problemen komt. De belangrijkste overweging die je moet maken wanneer je direct geld wilt lenen is of je binnenkort genoeg geld hebt om de lening weer terug te betalen.

Soms krijg je geld binnen omdat je weet dat je komende week of de week erna je salaris binnenkrijgt. Als je het vooruitzicht hebt van geld maar je kunt er nu gewoon nog niet bij, dan is er weinig mis met een lening waarbij je direct geld krijgt. Denk er nu goed over na als je nog niks hebt dat eraan zit te komen, want de gevolgen van niet betalen zijn niet mals.

Wil je meer weten over de voordelen en de nadelen van direct geld, kijk dan op www.woninginformatiecentrum.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten