zondag 14 juni 2009

Een lening afsluiten ondanks je negatieve BKR

Het wordt een hele kluif om een lening los te peuteren op het moment dat je negatief vermeld staat bij het BKR. Het kan zelfs zo zijn dat je geregistreerd staat zonder het te weten. Voor kleine misstappen wordt je soms al bij het BKR in de boeken gezet. En op het moment dat je erin staat kost het ontzettend veel tijd, energie en moeite om weer eruit te komen.

Let op, we zeggen moeilijk, maar niet onmogelijk. Een flink verschil, want als je echt wilt kan het dus wel. Als je bereid bent om er iets meer tijd en moeite in te steken - en te werken met de beperkingen die er zijn - dan kun je gewoon een lening krijgen ondanks een negatieve BKR.

Om te starten met het slechte nieuws; een bedrag lenen van een paar duizend euro betekent dat je altijd gekeurd gaat worden op je BKR coderingen. Wanneer je boven een paar honderd euro komt zit je al heel snel boven die lijn en elke bank of geldverstrekker zal controleren wat je betalingsverleden is. Er is dan nog maar een kleine groep bedrijven over die jou geld willen lenen en je zult dan aanzienlijk hogere rentes moeten betalen.

Als je een flink onderpand kunt bieden is de opslag soms nog enigszins te doen. Voor de financiële crisis waren er heel wat hypotheekbanken die bereid waren om jou een hypotheek te geven ondanks een BKR codering. Maar zonder een groot en goed onderpand kun je een grote lening wel op je buik schrijven.

Het fijne is wel dat je kleinere bedragen vaak kunt lenen überhaupt zonder codering. Problemen met je BKR coderingen zijn dan niet van toepassing, want het is geen issue voor de geldverstrekkers van minileningen. Op het Internet vind je ontzettend veel informatie over deze leningvormen, want ze hebben zowel goede als slechte kanten waar je op moet letten. Bekijk ook altijd de onafhankelijke sites én de sites van de bedrijven zodat je een goed beeld krijgt.

Om de beste informatie te krijgen over een negatieve bkr lening, kijk op woninginformatiecentrum.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten