vrijdag 19 juni 2009

Persoonlijke lening krijgen

Door de bankencrisis is het er bepaald niet makkelijker op geworden om een persoonlijke lening te krijgen. De financiele crisis heeft de markt vrij hard geraakt en heeft er ook voor gezorgd dat banken nu nog kritischer kijken naar lening aanvragen. Als je dus een kans wilt hebben op acceptatie dan is het een goed idee om het goed te beargumenteren waarom je een lening zou moeten krijgen.

Dus hoe pak je zoiets aan zonder iets verkeerd te doen? Dat is de vraag waar veel mensen mee zitten en dat is ook de vraag die we in dit artikel gaan proberen te beantwoorden. Om je lening goedgekeurd te krijgen zul je dus wat tijd moeten steken in het te weten komen wat je in je motivatie moet zetten.

Je moet wel zeker weten dat je aanvraag beter dan gemiddeld is, zodat je een grote kans hebt op acceptatie. Een bankmedewerker krijgt heel wat aanvragen op een week te zien, je bent niet de enige. Iemand bij een bank krijgt er waarschijnlijk tientallen of honderden per week binnen en heeft heel wat uitzoekwerk te doen.

Een bank zal je altijd vragen naar het onderpand dat je kunt bieden. Je zult moeten proberen om bezittingen of inkomen op te geven als onderpand, tenzij je voor zakelijke doelen leent, waarbij je met een ondernemingsplan moet komen. In dit artikel gaan we ervanuit dat je leent als prive persoon.

Bij een bank zul je dus een bewijs van inkomen moeten tonen. Maak het de geldverstrekker zo makkelijk mogelijk en geef ze alles wat ze nodig hebben om jou een lening te verstrekken. Iets wat je altijd moet overleggen is bijvoorbeeld je jaaropgaaf. Dat is bij elke leningaanvraag zo, maar zorg ook dat je vooraf vraagt wat een bank nog meer nodig heeft. Je zult het zo eenvoudig mogelijk moeten maken voor iemand die jouw aanvraag gaat beoordelen. Beter lui dan moe is een spreekwoord dat niet opgaat als je een lening wilt krijgen.



Een persoonlijke leningen krijgen begint dus met voorbereiding en een fatsoenlijk onderpand. Wil je meer weten over het krijgen van een persoonlijke lening, dan kun je er meer over lezen op andere informatieve sites op Internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten